Chris Brown za napadnutie Rihanny zatiaľ nepôjde do väzenia

Americký spevák Chris Brown zatiaľ nepôjde do väzenia. V pondelok o tom rozhodol losangeleský súd.

17.12.2013 11:16
Chris Brown Foto: ,
Spevák Chris Brown odchádza z budovy súdu vo Washingtone.
debata

Podľa jeho uváženia síce Brown porušil podmienku v prípade napadnutia speváčky a vtedajšej priateľky Rihanny z roku 2009, no rozhodol sa ho zatiaľ neposlať za mreže. Namiesto toho hudobníkovi nariadil pokračovať v liečení, počas ktorého sa učí zvládať hnev, pričom musí užívať predpísané lieky.

Dvadsaťštyriročný interpret bude tiež naďalej vykonávať súdom nariadené verejnoprospešné práce. „Sme radi, že sa mu v programe darí a práve preto súd rozhodol neumiestniť obžalovaného do väzby,“ vyhlásil sudca James Brandlin. Ďalšie pojednávanie sa bude konať 10. februára.

Brown tiež nemôže opustiť Kaliforniu. Bude sa však musieť dostaviť do Washingtonu, kde ho majú 8. januára vypočúvať v kauze napadnutia istého Isaaca Adamsa Parkera. Speváka poslal sudca na trojmesačné liečenie po tom, ako ho vyhodili z liečebne v Malibu, pretože hodil kameň do okna auta vlastnej matky. Do zariadenia dobrovoľne nastúpil po napadnutí spomínaného Isaaca Adamsa Parkera z konca októbra.

K incidentu došlo pred hotelom vo Washingtone, keď sa spevák fotil s fanúšičkami. Do záberu sa votrel 20-ročný Parker, čo ho podráždilo. „Nesúhlasím s týmito homosexuálnymi hlúposťami, páči sa mi však box,“ povedal Brown a zlomil Parkerovi nos. Následne ho spolu s jeho bodyguardom Christopherom Hollosym zatkla polícia, oboch však na druhý deň z väzby prepustili bez zaplatenia kaucie a so zákazom priblížiť sa k obeti napadnutia na vzdialenosť 100 yardov (približne 91,5 metra, pozn. SITA). Súd totiž rozhodol, že šlo iba o priestupok a nie trestný čin. Vzápätí po incidente sa však otvorila otázka týkajúca sa Brownovho podmienečného trestu za spomínaný útok na Rihannu.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #väzenie #liečba #Chris Brown #pokračovať v liečbe

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...