V televízii by ľudí nemali nazývať tučnými a škaredými, tvrdí Lawrence

Americká herečka Jennifer Lawrence si myslí, že by malo byť protizákonné nazývať ľudí v televízii tučnými.

19.12.2013 11:43
Jennifer Lawrence Foto: ,
Herečka Jennifer Lawrence.
debata

Dvadsaťtriročná hviezda najprv v novembri skritizovala televízne programy ako je Fashion Police (2010) za to, že vštepujú mladým ľuďom nesprávne hodnoty. Otvorenou kritikou sa následne dostala do sporu s moderátorkou Joan Riversovou, ktorá účinkuje v spomínanej šou, kde niekoľko celebrít hodnotí oblečenie a vzhľad iných známych osobností.

V televíznej relácii Barbara Walters Presents: The 10 Most Fascinating People of 2013 nadviazala na túto tému a pokračovala v kritike. Porozprávala najmä o tom, prečo si myslí, že by nikto nemal kritizovať to, ako ženy vyzerajú.

Video z novembra, na ktorom sa Jennifer Lawrence vyjadrila k programom ako je Fashion Police.

„Myslím si, že by nemalo byť dovolené rozprávať o niekom v televízii, že je to tučný. Prečo je ponižovanie ľudí také zábavné? Myslím, že médiá musia prevziať zodpovednosť za to, aký účinok to má na mladšiu generáciu, na dievčatá, ktoré tieto televízne relácie sledujú a osvojujú si tak spôsob ako rozprávať a ako byť cool. Zrazu je robenie si zábavy z dievčaťa v škaredých šatách zábavné. Ak regulujeme cigarety, sex a nadávky, pretože majú nepriaznivý vplyv na mladšiu generáciu, prečo potom neregulujeme aj to, ak niekto nazýva iného tučným?,“ vyjadrila svoj postoj herečka.

V rozhovore pre britskú verziu magazínu Harper's Bazaar pritom tiež Lawrence nedávno povedala, že keď začínala s herectvom, niekto jej povedal, že je tučná a ak neschudne na presne stanovenú hmotnosť, vyhodia ju. Odvtedy má vraj podľa vlastných slov odpor k slovu diéta a nemá rada, ak niekoho posudzujú na základe vzhľadu.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozhovor #zákaz #Jennifer Lawrence #tučný #Joan Rivers

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...