Vianoce u Juraja Kemku sa budú točiť okolo malého Šimonka

Divadelný, filmový a dabingový herec Juraj Kemka si užíva predvianočnú atmosféru naplno i v závale pracovných povinností.

23.12.2013 07:54

Správa o dopravnej nehode - stiahnite si vo... Foto:
Juraj Kemka.
debata

„Ja sa strašne teším na Vianoce. Aj z dôvodu toho, že si konečne oddýchnem, lebo celý rok kmitáme bez nejakej pauzy, to je jedna vec, a druhá vec je, že ja Vianoce milujem ako také, takže tú atmosféru toho všetkého, čo okolo Vianoc je, zbožňujem a strašne sa teším,“ hovorí 38-ročný herec, ktorý je známy najmä z televíznej relácie Partička či z filmového dabingu.

Počas adventu sa Kemka najviac pripravuje práve na to, že bude počas sviatkov oddychovať. Jeho manželke však môže mnoho žien závidieť, pretože populárny herec sa nevyhýba ani predvianočnému upratovaniu. Potom sa však už iba teší z kupovania vianočného stromčeka a užíva si chvíle s manželkou Adrianou a synom Šimonkom, ktorý sa narodil v októbri. „Tento rok budú Vianoce o to krajšie, že máme doma bábätko, takže samozrejme, že sa to bude celé točiť okolo neho a budeme sa mu určite snažiť urobiť z tých Vianoc čo najkrajší zážitok, aj keď to ešte asi nebude tak úplne vnímať, ale budú to jeho prvé Vianoce, čo je perfektné,“ tešil sa ešte začiatkom decembra Kemka.

V duchu netradičnej chlapskej organizovanosti 38-ročný herec stihol nakúpiť aj všetky vianočné darčeky. A to vo veľkom predstihu – už v novembri. „Chvalabohu sme tento rok absolvovali taký zájazd v Kanade, kde sme hrali divadlo. Tak tam som "odbavil“ Vianoce, čo je veľká pomoc. Takže som išiel s nadváhou v lietadle domov a všetko je už vybavené," prezradil spokojne herec, ktorý sa s radosťou vyhýba vianočnému zhonu v preplnených nákupných centrách.

Na Vianoce sa doma Kemkovci pripravujú so všetkým, čo k tomu patrí. „Keď sa to už tak zvianočnieva, v našom príbytku hrajú výlučne len koledy, televízor zapnutý nemáme, čo je najväčšia vec. Snažíme sa z celého sveta si tie koledy – z Kuby a takýchto šialených destinácií – doma púšťať,“ opisuje herec divadla Astorka Korzo '90. Má však i svoju obľúbenú vianočnú rozprávku, ktorú má pre istotu aj na DVD, ak by ju práve v televízii nepustili. „Volá sa Krakonoš a lyžníci, a to je moja najobľúbenejšia vianočná rozprávka,“ hovorí s úsmevom.

Pri varení štedrovečernej večere sa s manželkou Adrianou striedajú, aj keď pečenie je vraj výsostne jej parketa. „Ona je veľmi dobrá pekárka. Teraz síce tento rok, keďže to bábätko nám z toho času ukrajuje veľa, neviem, že či bude mať čas, ale nájdeme si čas a už ho možno aj zapojíme trojmesačného do týchto kuchynských šnúr varenia,“ povedal o malom synčekovi.

Kemka sa s radosťou zapája do prípravy štedrej večere, keď varí kapustnicu a pripravuje majonézový zemiakový šalát. K nemu samozrejme nesmie chýbať tradičná ryba. Najdôležitejšia na vianočných sviatkoch je podľa známeho herca pokojná atmosféra v kruhu rodiny. „Nemám pocit, že by sme boli nejakí že šialene tradiční, skôr je to o príjemnej atmosfére doma, o tom, že rozvoniavajú veci, robíme si vianočnú výzdobu,“ tvrdí Kemka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #Juraj Kemka

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....