Tamara Heribanová sa na Vianoce vracia do detstva

Najkrajšie sviatky v roku znamenajú pre Tamaru Heribanovú predovšetkým návrat do detských čias.

25.12.2013 12:43
Tamara Heribanová Foto:
Tamara Heribanová.
debata

„Vďaka vianočným sviatkom sa každoročne vraciam do detských čias. Možno sú to staré české rozprávky, možno vôňa škorice, vanilky či kapor plávajúci vo vani,“ zaspomínala mladá spisovateľka.

Okrem zdobenia stromčeka, varenia a pečenia patrí k zvykom v rodine Heribanovcov aj čítanie z Biblie. „Pečieme medovníky, popíjame punč a veľa spomíname. Na Štedrý deň spoločne so sestrou zdobíme vianočný stromček, všakovaké pečivo je už nachystané na tanierikoch, v hrnci buble kapustnica. Čítame z Biblie, niekedy si aj zaspievame koledy v sprievode harmoniky a bilancujeme rok, ktorý sa pomaly chýli ku koncu. Je to taký deň kedy sa všetko zastaví a my si len uvedomujeme, aké krásne je byť spolu. A doma. Po večeri sa rozbaľujú darčeky, telefonujeme starkým a okolo deviatej prídu na návštevu susedia,“ pokračovala Heribanová.

Štedré večere absolvuje Tamara Heribanová už tradične dve, jedno doma s rodinou a tú druhú s rodinou svojho dlhoročného priateľa, fotografa Branislava Šimončíka. „Posledné roky absolvujem vždy dve adventné večere. Nechýbajú oblátky, kapustnica, pečený kapor na víne a kmíne, fantastický zemiakový šalát, aký vie pripraviť len moja maminka,“ uzavrela.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tamara Heribanová #Vianoce #dve večere #Biblia

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...