Synovi Anny Netrebkovej diagnostikovali autizmus

Anna Netrebko (42) je superstar v opernom speve. Tisíce fanúšikov sa z krásnej Rusky raduje, keď stojí na pódiu, milióny počúvajú jej cédečká.

25.01.2014 10:00
Anna Netrebko a Erwin Schrott Foto:
Operná speváčka Anna Netrebko a otec dieťaťa, uruguajský operný spevák Erwin Schrott.
debata

No keď ide o syna, je aj diva len celkom normálna matka. Smúti, keď je jej dieťa choré. Jej synovi Tiagovi diagnostikovali autizmus, psychickú poruchu. „Myslela som si, že dieťa mlčí a mlčí, pretože počuje toľko rečí,“ povedala krásna sopránistka v ruskom televíznom programe „Pus't govorjat“. „Matka Ruska, otec Španiel, do toho angličtina, reč, ktorou sa doma dorozumievame. Potom sme spozorovali, že on vôbec nereaguje, keď ho oslovíme.“

Diagnóza bola pre ňu a pre jej muža – barytonistu Erwina Schrotta (41) najskôr šokom. Doktori ju však upokojili a uistili, že choroba je liečiteľná. Je však potrebné s ním intenzívne pracovať, povedala Netrebko v rozhovore. Chlapec teraz vyrastá so svojou matkou v New Yorku a navštevuje integrovanú školu. S jeho otcom žije Netrebko oddelene už od minulého roka. Keďže väčšinu času je preč, stará sa o syna minimálne. Preto sa Netrebko snaží skĺbiť dieťa s kariérou. A byť mu príkladom. „Chcem matkám s autistickými deťmi povedať, že sa nemusia ničoho báť. Všetko sa dá vyvinúť až po normálnu úroveň,“ myslí si operná speváčka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Anna Netrebko #autizmus

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...