Vášáryová: Rozprávať, ako mi umiera manžel, nebolo jednoduché

Herecké legendy zo Slovenského národného divadla sa zišli v novom predstavení Ilúzie. Jednou z nich je aj Emília Vášáryová.

27.01.2014 05:00
Emília Vášáryová Foto:
Herečka Emília Vášáryová.
debata

K novému titulu, ktorý si vyžaduje veľkú sústredenosť hercov, aj divákov, Vášáryová poznamenala: „Je o hľadaní lásky, zmyslu života, možno Boha, možno niečoho nemenného, niečoho stáleho, čo by nás nejakým spôsobom ubezpečilo, že treba tu na tomto svete žiť ten život naplno.“

V netradičnej hre o večných hodnotách, o relativite pravdy, ktorú autor – dramatik Ivan Vyrypajev napísal pre 35-ročných hercov, dostali priestor skúsení členovia Činohry SND. Diváci sa tak môžu tešiť na monologické výstupy už spomenutej Emílie Vášáryovej v alternácii Zuzany Kocúrikovej, Božidary Turzonovovej, Martina Hubu a Dušana Jamricha. „Je to veľmi príjemná zostava a pomáhali sme si navzájom, pretože tá téma nie je jednoduchá ani pre mňa – rozprávať 25 minút o tom, ako mi umiera manžel. Všetko chcelo vzájomnú podporu a narozprávali sme sa veľa o živote,“ uviedla Vášáryová, ktorej minulý rok umrel manžel – kostýmový výtvarník Milan Čorba.

Herečka sa po krátkej pauze vrhla s vervou do práce a jej súčasťou je aj rola v Ilúziách, ktoré kladú otázky o láske. O tom, či má zmysel iba, keď je obojstranná, či opakom ilúzie je lož alebo pravda. „Je to o dobrej literatúre, o skvelom autorovi, takže ľudia, ktorí majú radi myšlienku a majú radi dobrú literatúru, si myslím, môžu prísť na svoje, určite,“ dodala Vášáryová k inscenácii, ktorú režíroval Eduard Kudláč a ktorá sa od minulého víkendu hrá v priestoroch Štúdia SND.

debata chyba
Viac na túto tému: #Emília Vášáryová #Ilúzie #nová hra #smrť manžela #monológy

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...