Hoffman od jesene nežil s rodinou. Vrátila ho k závislosti depresia?

V nedeľu večer svet šokovali správy o smrti herca Philippa Seymoura Hoffmana. Príčinou je predávkovanie.

03.02.2014 09:57
Phillip Seymour Hoffman Foto: ,
Herec Phillip Seymour Hoffman pózuje na filmovom festivale Sundance Film Festival.
debata (1)

Podľa správ Wall Street Journal našli herca mŕtveho v kúpeľni jeho apartmánu v newyorskej štvrti West Village. Hoffmana mal nájsť jeho blízky priateľ, ktorý ho navštívil a keď zhruba polhodinu pred poludním objavil jeho telo, okamžite privolal 911.

Portál periodika New York Post uverejnil informáciu, že Hoffmana údajne našli s injekčnou striekačkou zapichnutou v žile. Denník New York Times citoval nemenovaného policajta, podľa ktorého pri zosnulom našli striekačku aj obálku (pravdepodobne s heroínom). „Je dosť zjavné, že to bolo predávkovanie,“ komentoval údajne príslušník polície.

Známy držiteľ Oscara a hviezda mnohých nezávislých filmov zomrel vo veku len 46 rokov. O jeho návrate k závislosti od drog, z ktorej sa liečil ešte ako študent Newyorskej univerzity mnohí ani netušili. Podľa niektorých blízkych sa na nej podpísali aj problémy v súkromí.

Hoffman, ktorý žil štrnásť rokov s kostýmovou dizajnérkou Mimi O'Donnellovou a mali spolu tri deti, sa údajne rozišiel so svojou dlhoročnou partnerkou na jeseň minulého roka. Vtedy si prenajal aj apartmán, v ktorom ho v nedeľu večer našiel nemenovaný blízky priateľ. A vtedy mali znovu naplno prepuknúť problémy so závislosťou.

Posledným verejným podujatím, na ktorom herec sa zúčastnil, bol festival nezávislého filmu Sundance. Podľa viacerých zdrojov vyzeral zničene a vystresovane. Odmietol vtedy poskytovať rozhovory. Aktuálne pracoval na roli Plutarcha v záverečných dvoch filmoch zo série Hry o život. Podľa informácií filmového štúdia mu už zostávalo len sedem dní nakrúcania na dokončenie scén, ktoré mal v scenári.

Nad smrťou Philippa Seymoura Hoffmana vyjadrili smútok mnohé známe osobnosti a jeho kolegovia. „Som úplne v šoku a smutný z toho, že Philip Seymour Hoffman zomrel. Veľmi som si užíval, keď sme spolu hrali vo filme Big Lebowski. Bol to skvelý chalan a tak sakramentsky talentovaný, skutočný poklad,“ reagoval na Facebooku herec Jeff Bridges. „Bol to jeden z najväčších vo svojej generácii,“ pridal sa herec a režisér Albert Brooks.

„Drahý Philipe, krásna krásna duša. Pre tých najcitlivejších z nás môže byť hluk už príliš. Buď požehnané tvoje srdce,“ rozlúčil sa s kolegom na Twitteri hviezdny komik Jim Carrey. Podľa herca Kevina Spaceyho je Hoffmanova smrť „nevysloviteľnou stratou pre film, divadlo a všetkých, ktorí ho poznali“.

Tiež ďalší Hoffmanovi kolegovia z Hollywoodu v reakciách zdôraznili mimoriadny herecký talent držiteľa Oscara z roku 2006 za stvárnenie titulnej úlohy vo filme Capote. „Kreatívna komunita stratila skutočného hereckého génia,“ usudzuje herec Channing Tatum. „Bol najlepší z najlepších – je neuveriteľné, že odišiel,“ nechcel správe o Hoffamovom úmrtí uveriť James Franco.

„Nemám slov. Bol príliš skvelý a my sme príliš zdrvení,“ vyhlásil režisér Mike Nichols, ktorý Hoffmana viedol vo filme i na javisku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #úmrtie #závislosť #kolegovia #Philip Seymour Hoffman #odlúčenie od rodiny #kondolencie

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...