Woody Allen prehovoril: Popiera, že sexuálne zneužil nevlastnú dcéru

Americký filmár Woody Allen zareagoval na otvorený list jeho adoptívnej dcéry Dylan Farrowovej, v ktorom ho znova obvinila zo sexuálneho zneužívania.

03.02.2014 10:47
Cate Blanchett Foto: ,
Režisér Woody Allen s herečkami Cate Blanchettovou (vľavo) a Sally Hawkinsovou.
debata

Toho sa údajne dopustil, keď mala sedem rokov. „Pán Allen si tento list prečítal a považuje ho za nepravdivý a potupný. Čoskoro sa k nemu vyjadrí,“ uviedol hovorca 78-ročného filmára.

Otvorený list dnes 28-ročnej Farrow zverejnil v sobotu na svojej webstránke denník The New York Times. „Ktorý film Woodyho Allena máte najradšej? Skôr ako odpoviete by ste však mali vedieť, že keď som mala sedem rokov, tak ma Woody Allen vzal za ruku a zaviedol ma na temnú a malú povalu v našom dome. Povedal mi, aby som si ľahla na brucho a hrala sa s elektrickým vláčikom môjho brata. Potom ma sexuálne zneužil,“ napísala v liste Farrow, ktorá o zneužívaní zo strany adoptívneho otca po nejakom čase povedala herečke Mii Farrowovej. Tá bola Allenovou partnerkou v rokoch 1980 až 1992, pričom okrem Dylan spolu vychovávali aj vlastného syna Ronana. Prípad neskôr vyšetrovala aj polícia, no Allena, ktorý svoju vinu od začiatku popiera, nikdy nezatkli ani neobvinili.

Dylan Farrow o zneužívaní rozprávala aj vlani na jeseň v rozhovore pre magazín Vanity Fair. Minulý mesiac naň upozornili aj spomínaná Mia Farrow a jej syn Ronan po tom, čo Allenovi udelili Cenu Cecila B. DeMillea za celoživotný prínos zábavnému priemyslu. Dylan Farrow v závere listu spomenula viacerých hercov a herečky, ktorí sa objavili v Allenových filmoch. Opýtala sa ich, čo ak by sa to stalo ich deťom.

Jednou zo spomenutých herečiek bola Cate Blanchett, ktorá je momentálne nominovaná na Oscara za výkon v Allenovom filme Jasmínine slzy (2013). Novinár Jeffrey Wells sa jej preto na túto tému spýtal v sobotu počas Medzinárodného filmového festivalu v Santa Barbare. „Je to zjavne dlhodobý a bolestivý problém tejto rodiny, a preto dúfam, že sa im podarí nájsť nejaké riešenie a pokoj,“ odpovedala herečka.

Alec Baldwin, ktorého Farrow taktiež v liste spomenula, sa k záležitosti vyjadril prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twittter. „Čo je to s tebou, že si myslíš, že sa musíme všetci vyjadrovať k súkromným problémom tejto rodiny?,“ odpísal niekomu, kto sa ho pýtal, či by sa nemal Allenovej dcére ospravedlniť. „Takže ty vieš, kto je vinný? A kto klame? Ty osobne to vieš? Mýliš sa, ak si myslíš, že sa táto záležitosť týka mňa alebo kohokoľvek mimo ich rodiny,“ napísal niekomu inému. Neskôr tieto komentáre odstránil.

debata chyba
Viac na túto tému: #zneužívanie #Woody Allen #Dylan Farrow #otvorený list

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...