Chris Brown pokračuje v liečení, do väzenia zatiaľ nepôjde

Americký spevák Chris Brown v pondelok takmer skončil vo väzení.

04.02.2014 12:56
Chris Brown Foto: ,
Spevák Chris Brown sa opäť objavil na súde.
debata

Taký trest totiž preňho žiadali losangeleskí prokurátori v prípade napadnutia istého Isaaca Adamsa Parkera, ktorému 27. októbra vo Washingtone zlomil nos. Z útoku na mladíka okrem Browna obvinili aj jeho bodyguarda Christophera Hollosyho.

K incidentu došlo pred jedným z hotelov vo Washingtone, keď sa spevák fotil s fanúšičkami. Do záberu sa votrel Parker, čo Browna podráždilo. „Nesúhlasím s týmito homosexuálnymi hlúposťami, páči sa mi však box,“ povedal Brown a vzápätí zlomil Parkerovi nos. Následne ho spolu s jeho bodyguardom Hollosym zatkli, oboch však na druhý deň z väzby prepustili bez zaplatenia kaucie a so zákazom priblížiť sa k obeti napadnutia na vzdialenosť 100 yardov (približne 91,5 metra, pozn. SITA). Súd totiž rozhodol, že šlo iba o priestupok a nie trestný čin.

Pondelkové pojednávanie viedol sudca, ktorý rozhodoval aj v prípade spevákovho obvinenia z roku 2009 z fyzického napadnutia speváčky a vtedajšej priateľky Rihanny. Mal pritom rozhodnúť, či spevák napadnutím Parkera porušil podmienku, ktorú mu vtedy udelili. Hoci Brown obvinenia z októbrového útoku poprel, prokurátori žiadali, aby sudca interpreta okamžite poslal za mreže a začal súdny proces vo veci porušenia podmienky.

Podľa nich sa Brownovo násilnícke správanie stupňuje a začína predstavovať vážnu hrozbu pre spoločnosť. Tvrdia tiež, že vypočuli svedkov a preverili všetky dôkazy, ktoré majú potvrdiť spevákovu vinu. Súd však na slová prokurátorov nedal. Rozhodol sa, že pre speváka bude lepšie, ak dokončí 90-dňové liečenie, počas ktorého sa učí zvládať hnev a musí užívať predpísané lieky a nateraz ho do väzenia neposlal.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #napadnutie #Chris Brown #obvinenie

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...