Woody Allen chce reagovať na obvinenia o sexuálnom zneužívaní

Americký filmár Woody Allen požiadal denník The New York Times o zverejnenie odpovede na otvorený list jeho adoptívnej dcéry Dylan Farrow, v ktorom ho opätovne obvinila zo sexuálneho zneužívania, keď mala sedem rokov.

06.02.2014 15:32
Cate Blanchett Foto: ,
Herečka Cate Blanchett (vľavo) v šatách od Christophera Kanea s režisérom Woodym Allenom a britskou kolegyňou Sally Hawkinsovou.
debata

Dnes 28-ročná Farrow svoj list zverejnila práve na webstránke spomínaného denníka. „Za normálnych okolností nepublikujeme priame reakcie. V tomto prípade, ktorý je veľmi osobný, sme si však povedali, že by sme mali spraviť výnimku,“ uviedol Andrew Rosenthal z The New York Times s tým, že zatiaľ sa však definitívne nerozhodli, či reakciu uverejnia.

Dylan Farrow o zneužívaní zo strany adoptívneho otca povedala najprv herečke Mii Farrow, ktorá bola Allenovou partnerkou v rokoch 1980 až 1992, pričom okrem Dylan spolu vychovávali aj vlastného syna Ronana a adoptívneho syna Mosesa. Prípad neskôr vyšetrovala aj polícia, no Allena, ktorý svoju vinu od začiatku popiera, nikdy nezatkli ani neobvinili. Dylan o zneužívaní rozprávala aj vlani na jeseň v rozhovore pre magazín Vanity Fair.

Minulý mesiac naň upozornili aj spomínaná Mia Farrow a jej syn Ronan po tom, čo Allenovi udelili Cenu Cecila B. DeMilla za celoživotný prínos zábavnému priemyslu. Režisér považuje obvinenie za potupné. „Pán Allen si tento list prečítal a považuje ho za nepravdivý a potupný. Čoskoro sa k nemu vyjadrí,“ vyhlásil pred niekoľkými dňami hovorca 78-ročného filmára. Mia Farrow na list zareagovala prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter. „Milujem svoju dcéru. Vždy ju budem ochraňovať. Budem terčom množstva špinavostí. Ale toto nie je o mne, je to o jej pravde,“ napísala herečka.

Na obranu Woodyho Allena sa zas postavil spomínaný nevlastný syn Moses, ktorý obvinil Miu Farrow, že ich poštvala proti otcovi. „Moja matka mi vtĺkla do hlavy, aby som svojho otca nenávidel za to, že rozbil rodinu a sexuálne zneužil moju sestru. A ja som ho dlhé roky nenávidel. Teraz si však uvedomujem, že šlo o pomstu za to, že sa zamiloval do Soon-Yi (nevlastná dcéra Mie Farrow, s ktorou sa Allen v roku 1997 oženil, pozn. SITA),“ uviedol 36-ročný Moses pre magazín People.

„Samozrejme, že Woody nezneužíval moju sestru. Milovala ho a vždy sa tešila, keď nás prišiel navštíviť. Nikdy sa pred ním neskrývala, až kým sa našej matke nepodarilo vytvoriť atmosféru plnú strachu a nenávisti voči nemu. V ten deň, keď malo dôjsť k zneužitiu, sme boli doma šiesti alebo siedmi. Všetci sme boli v spoločných priestoroch a nikto, ani môj otec alebo sestra, nebol nikde v súkromí. Moja matka bola na nákupoch. Neviem, či moja sestra naozaj verí tomu, že ju zneužil, alebo sa snaží potešiť našu matku. Spraviť radosť našej matke bola totiž veľmi silná motivácia, pretože pohnevať si ju bolo strašné,“ dodal.

Dylan však aj po Mosesovej reakcii naďalej tvrdí, že obvinenia sú založené na pravde. „Je to zrada voči mne aj celej mojej rodine. Moje spomienky sú skutočné, sú moje a budem s nimi žiť až do konca života. Moja matka mi nikdy nevsugerovala nič, čo sa v skutočnosti nestalo. Sú to moje spomienky, pamätám si ich. Keď som jej o tom povedala, tak z toho bola zmätená. Dúfala, že som si to len vymyslela. Spýtala sa ma, či je to naozaj pravda, pretože otec jej povedal, že nič také neurobil. Ja som jej odpovedala, že otec klame,“ vyhlásila Dylan.

debata chyba
Viac na túto tému: #zneužívanie #Woody Allen #Dylan Farrow #otvorený list

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...