Hoffmana zabil smrtiaci koktejl - mix heroínu, kokaínu a iných drog

Americký herec Philip Seymour Hoffman, ktorého začiatkom februára našli v jeho newyorskom byte mŕtveho s ihlou v predlaktí, zomrel po kombinovanej aplikácii heroínu, kokaínu a iných drog.

01.03.2014 09:40
Phillip Seymour Hoffman Foto: ,
Herec Phillip Seymour Hoffman pózuje na filmovom festivale Sundance Film Festival.
debata

Tvrdí to v piatok zverejnená pitevná správa, ktorá úmrtie označuje ako neúmyselné, napísala agentúra AP.

Štyridsaťšesťročný Hoffman tiež užíval amfetamín či benzodiazepín, čo sú účinné látky v niektorých liekoch predpisovaných proti úzkosti alebo problémom so spánkom. Správa však neuvádza, aké lieky a v akom množstve sa v Hoffmanovom tele našli, takže podľa AP nie je možné vyvodiť záver, ktorá látka bola hlavnou príčinou smrti.

„Je rozdiel medzi úmrtím následkom stimulantov, čo by bol kokaín a amfetamín, a úmrtím po užití narkotík, ako je heroín,“ povedal AP toxikológ Charles McKay z nemocnice v Hartforde v americkom štáte Connecticut.

Prvé dve látky spôsobujú problémy srdcového rytmu, mozgovú mŕtvicu alebo infarkt, zatiaľ čo heroín obzvlášť v kombinácii so sedatívami ako benzodiazepín vyvoláva ťažkosti s dýchaním. Podľa McKaya kombinované užívanie liekov či drog ukazuje na to, že pre daného človeka je takáto prax bežná.

Hoffman, ktorý v roku 2006 dostal Oscara, priznával, že prepadol alkoholu a drogám pred viac ako dvadsiatimi rokmi, po skončení štúdií na hereckej škole. Čoskoro sa vraj zo závislosti dostal, ale vlani sa k nej vrátil a bol na asi desaťdňovom liečení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Philip Seymour Hoffman #príčina smrti #mix drog

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...