Známy režisér neprávom obvinený zo sexuálneho zneužívania?

Michael Egan, ktorého mal režisér Bryan Singer sexuálne zneužívať, vraj pred políciou nikdy nezmienil jeho meno.

21.04.2014 15:00
Bryan Singer Foto: ,
Americký filmový režisér Bryan Singer.
debata

Amerického filmára Bryana Singera, ktorý v súčasnosti čelí žalobe zo sexuálneho zneužívania neplnoletého chlapca, možno obvinili neprávom. Ako uvádza portál TMZ, Michael Egan, ktorý filmára žaluje, sa v minulosti síce sťažoval, že ho sexuálne napadli viacerí muži, Singerovo meno však údajne pred políciou nikdy nevyslovil. Pre TMZ to uviedli viaceré zdroje blízke vyšetrovaniu. Singera sa navyše zastal herec Matthew Smith, ktorý je známy napríklad zo seriálu Kúzelníci z Waverly (2007 – 2012). Ten tvrdí, že Singer mal množstvo príležitostí ho sexuálne zneužiť, keď boli sami, no nikdy sa ho ani len nedotkol.

Egan a jeho právnik informovali na nedávnej tlačovej konferencii, že Singer chlapca prvý raz sexuálne zneužil na párty pri bazéne v Kalifornii, keď mal iba 15 rokov. Tvrdí tiež, že k sexuálnemu styku ho prinútili ďalší traja muži, ktorých zažaloval už v roku 2000. V žalobe na 48-ročného filmára, ktorý sa otvorene hlási k homosexuálnej orientácii, poškodený tvrdí aj to, že filmár mu dával alkohol a drogy, vrátane kokaínu. Zneužívanie mal vraj iniciovať zakladateľ spoločnosti Digital Entertainment Network Marc Collins-Rector. Egan žiada od Singera bližšie nešpecifikované odškodné.

Na FBI sa vraj obeť obrátila ešte v roku 2000, vyšetrovanie však údajne nikam neviedlo. „FBI berie vážne tvrdenia týkajúce sa sexuálneho zneužívania maloletých. Špekulácie o tom, že by FBI ignorovala dôkazy súvisiace so zneužívaním maloletého, nemajú preto žiaden význam,“ vyjadril sa pre TMZ hovorca FBI.

Bryan Singer je rodákom z New Yorku a ako režisér debutoval v roku 1988 krátkome­trážnou snímkou Lion's Den, v ktorej si zahral napríklad Ethan Hawke. Medzi jeho najznámejšie filmy patria Podozriví (1995), X-Men (2000), X-Men 2 (2002), Superman sa vracia (2006), Valkýra (2008) alebo Jack, zabijak obrov (2013). V máji sa dostane do slovenských kín jeho snímka X-Men: Budúca minulosť a režírovať by mal aj ďalší diel s názvom X-Men: Apocalypse. Bol taktiež jedným z výkonných producentov seriálu Dr. House (2004 – 2012), pričom dve epizódy aj režíroval.

debata chyba
Viac na túto tému: #obvinenie #Bryan Singer

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....