Krásna Penelope Cruz oslavuje 40! Pozrite, ako sa menila rokmi

Španielsku herečku Penelope Cruz, ktorá 28. apríla oslávi štyridsiatku, preslávili predovšetkým úlohy vo filmoch režiséra Pedra Almodóvara.

28.04.2014 00:00
roky s Penelope Cruz - ako sa menila Penelope Cruz Foto:
Rok 2004: Herečka Penelope Cruz na filmovom festivale v Cannes.
debata

Za stvárnenie hlavnej postavy vo filme Volver bola ako prvá Španielka v histórii nominovaná na Oscara za najlepší ženský výkon. Prestížnej sošky sa napokon dočkala v roku 2009, keď porota ocenila jej výkon vo vedľajšej úlohe vo filme Vicky Cristina Barcelona, ktorý režíroval Woody Allen.

Rok 1999: Herečka Penelope Cruz na filmovom...
Rok 2000: Herečka Penelope Cruz s režisérom...
+18Rok 2000: Herečka Penelope Cruz na vyhlásení...

Penélope Cruz Sanchez sa narodila 28. apríla 1974 v Alcobendas neďaleko Madridu v rodine kaderníčky a automechanika. Filmovú kariéru začala v 18 rokoch snímkou ​​Šunka, šunka režiséra Bigasa Lunu a filmom Belle Epoque Fernanda Truebu, ktorý získal Oscara pre najlepší neanglicky hovorený film. Prelom v jej kariére znamenal Almodóvarov film Všetko o mojej matke (1999), ktorý tiež získal Oscara. V roku 2010 bola tretíkrát nominovaná na Oscara za rolu v snímke Nine Roba Marshalla.

Umelecké sklony v sebe našli aj jej dvaja mladší súrodenci – brat Eduardo sa živí ako spevák, sestra Monica podobne ako Penélope najprv tancovala a teraz je herečkou. Pred rokmi plnil stránky novín jej trojročný búrlivý vzťah s hercom Tomom Cruisom.

Jej manželom je teraz ďalšia hviezda španielskej kinematografie Javier Bardem, s ktorým si aj niekoľkokrát zahrala. Pred kamerou sa po prvýkrát stretli v jej prvom filme Šunka, šunka. Majú spolu syna a dcéru.

debata chyba
Viac na túto tému: #Penelope Cruz #oslava #jubileum #ako sa menila

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...