Bartošovej rodina žiada pozostatky, na verejný pohreb nepríde syn, ani mama

Pohreb speváčky Ivety Bartošovej, ktorá v utorok napoludnie ukončila svoj život pod kolesami vlaku, zatiaľ stále nemá jasnú podobu. Jej najbližšia rodina žiada totiž súkromnú rozlúčku, no posledné slovo pravdepodobne bude mať vdovec Josef Rychtář.

02.05.2014 14:22
Ladislav Štaidl a jeho syn Arthur Štaidl Foto:
Skladateľ Ladislav Štaidl a jeho syn Artur Štaidl na archívnej snímke.
debata (9)

Ako informoval český server Novinky.cz, Bartošovej syn Artur, jeho otec a speváčkin ex-partner Ladislav Štaidl, ale ani mama Svatava a dvaja súrodenci Ivana a Lumír sa neplánujú zúčastniť na verejnej rozlúčke s niekdajšou trojnásobnou slávicou. V písomnom vyhlásení požiadali Josefa Rychtářa, aby im vydal telesné pozostatky a Bartošovú tak mohli pochovať na súkromnej rozlúčke bez prístupu verejnosti a médií vo Frenštáte pod Radhoštěm, v rodinnom hrobe, kde odpočíva aj jej otec.

„Pán Rychtář rozhodol o usporiadaní dožiniek pre bulvárne médiá, v ktorých chce hrať hlavnú úlohu on. Takáto rozlúčka s milovanou osobou by však bola pre jej najbližších natoľko traumatizujúca a nedôstojná, že sa na nej nezúčastnia,“ napísali v spoločnom vyhlásení všetci piati spomenutí. „Pokiaľ sa podarí zabrániť pánovi Rychtářovi v jeho odhodlaní nevydať rodine pozostatky zosnulej, tie potom budú bez účasti médií uložené do rodinného hrobu v kruhu najbližších príbuzných,“ zaznelo ešte v stanovisku.

Rodinu podporili mnohí ďalší rodinní známi, priatelia, ale aj zástupcovia hudobnej scény. Vdovec po speváčke, ktorá zomrela v utorok vo veku 48 rokov, sa však s veľkou pravdepodobnosťou svojej snahy o verejný pohreb nevzdá.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Iveta Bartošová #pohreb #vyhlásenie #Ladislav Štaidl #syn Artur Štaidl

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...