Testy DNA potvrdili identitu Bartošovej, pohreb sa zatiaľ odkladá

Testy DNA definitívne potvrdili totožnosť ženy zrazenej v utorok vlakom v pražskej Uhřínevsi. Oznámila to policajná hovorkyňa Andrea Zoulová.

03.05.2014 16:11
Iveta Bartošová Foto: ,
Speváčka Iveta Bartošová v lete 2012 na koncerte v Piešťanoch.
debata

Manžel speváčky Ivety Bartošovej Josef Rychtář už v utorok médiám povedal, že sa jedná o jeho manželku a že spáchala samovraždu. „Porovnanie DNA jednoznačne potvrdilo totožnosť zosnulej. Vyšetrovatelia už poznajú tiež výsledky súdnej pitvy, ktorá preukázala, že žena zomrela v dôsledku devastujúcich poranení spôsobených pri strete s vlakovou súpravou,“ uviedla Zoulová.

Štyridsaťosemročnú speváčku zrazil v utorok pred poludním osobný vlak blízko železničného prejazdu v Uhřínevsi. Policajti preverujú, či sa jednalo o nešťastnú náhodu, alebo samovraždu. Podľa strojvodcu žena stála medzi koľajnicami, uviedli už skôr policajti.

Zoulová potvrdila, že políciu ešte zaujímajú otázky v súvislosti s telom zosnulej a jej úmrtím a tak zatiaľ telo pozostalým nevydá. Pohreb, ktorý sa pôvodne mal podľa viacerých ifnromácií konať už túto sobotu, sa tak musí posunúť.

V súvislosti s poslednou rozlúčkou však vznikol aj spor medzi vdovcom po speváčke Josefom Rychtářom a jej blízkymi – synom Arturom či mamou Svatavou a súrodencami. Kým oni žiadajú súkromnú rozlúčku bez účasti médií a verejnosti v rodisku speváčky, Rychtář nástojí na verejnom pohrebe. To označila rodina zosnulej za organizovanie „mediálnych dožiniek“.

debata chyba
Viac na túto tému: #Iveta Bartošová #pitva #DNA #totožnosť #potvrdená smrť

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...