Noe dostal v Číne stop! Do kín ho nevpustila cenzúra

Čínski diváci neuvidia najnovší film Russella Crowea. Biblický epos Noe režiséra Darrena Aronofskeho neschválili čínski cenzori s odvolaním sa na náboženské dôvody.

10.05.2014 14:55
web NOE Foto:
Russel Crowe zachraňuje svet ako filmový Noe.
debata

Napísal to spravodajský server The Hollywood Reporter. Informáciu získal od zdroja blízkeho distribúcii filmu, ktorý si neželal byť menovaný.

„Bolo to z náboženských dôvodov, aj keď sa zdá, že celá záležitosť je dosť komplikovaná,“ uviedol zdroj. Film sa mal na najväčšom svetovom trhu premietať v polovici mája, ak by teda prešiel schválením cenzorov.

Náboženstvo je v Číne veľmi citlivá otázka a všetky zábery založené na biblických príbehoch prechádzajú veľmi starostlivým schvaľovaním. Film Noe už zakázal rad moslimských krajín vrátane Indonézie alebo Malajzie, pretože podľa cenzorov snímka odporuje učeniu islamu.

Do kín bol uvedený koncom marca a už sa stihol stať najzárobkovejším filmom Aronofskeho. Snímka nakrútená za 125 miliónov dolárov prekonala hranicu 300 miliónov dolárov z kasových ziskov, z toho v Severnej Amerike zarobila bezmála 100 miliónov dolárov.

Mimoriadne dobre si film viedol napríklad v Rusku (32,8 milióna dolárov) a Brazílii (23,4 milióna dolárov), ale tiež napríklad v Mexiku (15,5 milióna) alebo Južnej Kórei (14,3 milióna).

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #cenzúra #náboženstvo #Noe

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...