Helen Mirren si zahrá vo vojnovom trileri

Po jej boku sa objavia aj Aaron Paul a Colin Firth.

17.05.2014 13:00
Helen Mirren Foto: ,
Herečka Helen Mirren na galavečere, ktorý sa konal na počesť Jerryho Bruckheimera.
debata

Anglická herečka Helen Mirren a jej americký kolega Aaron Paul si zahrajú v trileri Eye in the Sky. Na 67. ročníku Medzinárodného filmového festivalu v Cannes o tom informovali zástupcovia spoločností Entertainment One a Raindog Films. V pripravovanej snímke o vojenskej operácii, v ktorej využívajú bezpilotné lietadlá, takzvané drony, sa okrem nich predstaví aj anglický herec Colin Firth. Ten bude snímku zároveň aj produkovať. Scenár napíše trojnásobný držiteľ ceny BAFTA Guy Hibbert, režisérom bude Gavin Hood, ktorý pracoval aj na filmoch ako X-Men Origins: Wolverine (2009) či Enderova hra (2013). Nakrúcať by sa malo v Juhoafrickej republike, pričom začať by chceli už 11. augusta.

Mirren vo filme stvárni plukovníčku Michelle Madden, ktorá bude ako členka vojenskej spravodajskej služby šéfovať prísne tajnej operácií. Jej cieľom je zajať skupinu teroristov, ktorí sa skrývajú v Nairobi v Keni. Keď však spravodajská služba zistí, že plánujú samovražedný útok, rozhodnú sa skupinu zabiť pomocou bezpilotných lietadiel. Práve Paul si zahrá operátora, ktorý bude drony riadiť. Problém však nastane, keď sa do zóny, ktorá má byť zničená, dostane deväťročné dievčatko. Meno postavy, ktorú stvárni Firth, zatiaľ nie je známe.

Helen Mirren získala Oscara za film Kráľovná (2006). Okrem toho má na konte aj ďalšie tri nominácie na cenu americkej Akadémie filmových umení a vied, a to za snímky Šialenstvo kráľa Juraja (1994), Gosford Park (2001) a The Last Station (2009). Taktiež získala napríklad päť cien BAFTA vrátane Academy Fellowship, tri Zlaté glóbusy a štyri ceny Emmy. Účinkovala v sérii britských kriminálnych filmov Hlavný podozrivý (1991 – 2006), komédii Hore bez (2003), televíznom filme Kráľovná Alžbeta (2005), trileroch Na odstrel (2009) a Dlh (2010), akčnej komédii RED: Vo výslužbe a extrémne nebezpeční (2010) a jej pokračovaní Red 2 (2013), či životopisnej snímke Hitchcock (2012), v ktorej stvárnila manželku slávneho režiséra Almu Reville. Okrem toho prepožičala svoj hlas dekanke Hardscrabble – dračici z animáku Príšerky: Univerzita (2013).

Aaron Paul je známy predovšetkým zo seriálu Perníkový tatko (2008 – 2013), v ktorom stvárňoval Jesseho Pinkmana. Vďaka tejto úlohe ho nominovali na Zlatý glóbus či štyri razy na cenu Emmy, pričom dva razy sa mu podarilo uspieť. Zahral si napríklad aj v snímkach Svet podľa Prota (2002), Sexy párty (2003), Mission: Impossible III (2006), Posledný dom naľavo (2009), Wreckage (2010) či Na mol (2012). Jeho manželkou je herečka a režisérka Lauren Parsekian.

Päťdesiattriročného Colina Firtha môžu filmoví diváci poznať ako Marka Darcyho z romantickej komédie Denník Bridget Jonesovej (2001) a jej pokračovania Bridget Jonesová: S rozumom v koncoch (2004), ale aj zo snímok Láska nebeská (2003), Dievča s perlou (2003), Kúzelná opatrovateľka (2005) či Single Man (2009). Ako kráľ Juraj VI. zažiaril v historickej dráme Kráľova reč (2010), za ktorú získal Oscara, a v roku 2011 sa objavil v oceňovanej snímke Jeden musí z kola von. Vlani sa spolu s Nicole Kidman a Stellanom Skarsgardom ukázal v dráme Koľaje osudu a po boku Reese Witherspoon v krimidráme Devil's Knot.

debata chyba
Viac na túto tému: #Helen Mirren #Aaron Paul #Colin Firth

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...