Filip Renč je po nepríjemnej nehode z najhoršieho vonku

Štyridsaťosemročného filmára zrazila v Prahe 8 dodávka, keď sa bicykloval.

27.05.2014 08:36
Filip Renč Foto:
Český režisér Filip Renč.
debata

Český režisér Filip Renč sa po nehode vrátil k práci. Známy filmár, ktorého v Prahe 8 zrazila dodávka, keď sa bicykloval, sa po niekoľkých dňoch strávených pod lekárskym dozorom vrátil domov. „Mám teraz prísnu diétu, nič mastné, ale predovšetkým, piť môžem len vodu a tak. Hlavne, že už som doma. Práce mám veľa, takže mi ten asketický život snáď ani nevadí,“ uviedol pre český denník Aha! Renč, ktorý sa musel vzdať alkoholu, ktorý bol príčinou jeho nie najlepšieho životného štýlu.

Štyridsaťosemročný režisér utrpel viaceré zranenia po tom, ako doňho vrazila dodávka, ktorej vodič mu nedal prednosť. Zranený si musel pomoc vyhľadať sám. „Ostal som ležať na zemi, okolo mňa prechádzali ľudia so psami a ani si ma nevšimli. Chvíľu som tak ležal a čakal som, až sa trochu spamätám. Potom som sa doslova doplazil ku kamarátovi, ktorý našťastie býval blízko. U kamaráta som sa časom dal ako-tak dokopy a sám som sa dopravil do pražského IKEMu (Inštitút klinickej a experimentálnej medicíny),“ objasnil rodák z Prahy, ktorý mal otras mozgu, pretrhnuté väzivá v ramene a ruke.„Keby len otras mozgu, to by sa ešte dalo, ale zrazu som skolaboval. Bol som úplne hotový. Opotreboval som si životom organizmus a zrazu sa začali prejavovať následky,“ prezradil filmár, ktorého niekoľko dní nechali na infúziách. „Bolo to nutné, všetky hodnoty ako cholesterol, glykémia a neviem čo ešte som mal pod psa. Naozaj ma tam dali dokopy,“ vyjadril sa.

Filip Renč má na konte snímky ako Requiem pro panenku (1991), Válka barev (1995), Rebelové (2001), Román pro ženy (2004), Na vlastné nebezpečenstvo (2007), Hlídač č. 47 (2008) alebo seriál Sanitka 2 (2013). Ako herec sa objavil vo filmoch Jízda (1994), Kolja (1996), Tmavomodrý svět (2001), Vratné lahve (2006) alebo Nedodržaný sľub (2009).

debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #Filip Renč

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...