Zuzana Smatanová smúti za láskou, spoločnosť jej robí Ďurica

Klip k novej skladbe Smatanovej a Ďuricu vznikal v byte plnom snehu.

27.05.2014 18:00
Zuzana Smatanová Foto:
Zuzana Smatanová počas nakrúcania klipu k skladbe Miesta.
debata

Slovenská speváčka Zuzana Smatanová a kolega Adam Ďurica zverejnili spoločnú pieseň s názvom Miesta. Autorkou hudby aj textu je samotná speváčka. „Pesnička Miesta je o vzťahu. O chvíľach, kedy medzi dvoma milujúcimi ľuďmi nastane zvláštne ticho. Keď sa prestanú vo vzťahu rozprávať. Vtedy sa začnú sami sebe vyhýbať a opúšťať miesta, kde predtým spolu trávili spoločné chvíle. Je tam chladné napätie, ktoré nevedia prelomiť. Chcú nájsť zase cestu späť, ale nevedia ako. Pritom sa iba stačí úprimne rozprávať a vysvetľovať si hoci aj malé nedorozumenia,“ vyjadrila sa 29-ročná hudobníčka, ktorá je so spoluprácou s Ďuricom veľmi spokojná.

„Už pri skladaní piesne Miesta som vedela, že ju nebudem spievať sama, ale urobím z nej duet. Prvé meno, ktoré mi napadlo, bol Adam Ďurica. Adam je šikovný spevák, muzikant a veľmi fajn človek, takže spolupráca s ním bola veľmi príjemná. Bola to pre nás veľká zábava, vieme sa donekonečna rozprávať o všetkom možnom a vieme aj blbnúť, takže ktorýkoľvek moment strávený pri vytváraní tohto spoločného diela bol skvelý, inšpiratívny a zábavný,“ prezradila speváčka.

Zuzana Smatanová počas nakrúcania klipu k...
Zuzana Smatanová počas nakrúcania klipu k...
+2Adam Ďurica počas nakrúcania klipu k skladbe...

Na skladbu producentsky dozeral Marek Rakovický z kapely Lavagance. „Čo sa týka spolupráce s Marekom Rakovickým, chcela som vyskúšať pohľad niekoho nového a myslím si, že Marek pesničku pochopil presne tak, ako som ju napísala a dal jej krásnu, citlivú atmosféru,“ uviedla Smatanová.

Dvojica k piesni Miesta zverejnila aj videoklip. Klip nakrúcali v bratislavskom byte, v ktorom býva rodina s dvoma deťmi. „Deti z nás mali najprv malý stres, ale nakoniec aj zábavu. Hľadala som byt s patinou, starší, bez zásahov modernej doby. Veľmi dlho trvalo, kým som taký byt vďaka kamarátovi našla. Počas nakrúcania sme použili špeciálny sneh. Ten sa síce netopí, ale keďže bol veľmi jemný, bol všade rozfúkaný, takže sme im urobili v byte pekný neporiadok. Najmä v spálni, ktorá bola celá zasnežená. Všetko sme však nakoniec krásne upratali, vysávali sme ako profesionálna upratovacia čata,“ povedala známa interpretka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Smatanová #miesta #Adam Ďurica

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...