Potomkovia Indiánov zúria! Pharrell sa predvádzal s ich čelenkou

Americký producent, rapper a spevák Pharrell Williams pobúril viacerých potomkov pôvodných obyvateľov Ameriky po tom, čo sa na titulke časopisu Elle objavil s posvätnou indiánskou čelenkou na hlave.

06.06.2014 09:07
Pharrell Williams Foto: ,
Hudobník Pharrell Williams na archívnom zábere.
debata

To spôsobilo negatívne reakcie ľudí na sociálnych sieťach. Niektorí žiadali bojkotovanie hudobníka a známeho módneho časopisu.

„Nemáte žiadne právo nosiť čelenku, ktorá je pre pôvodných obyvateľov Ameriky posvätná. Túto čelenku si treba zaslúžiť. Nemôžete ju nosiť, aby ste zarobili alebo pritiahli pozornosť. Naši ľudia ju nosia s hrdosťou a dôstojnosťou,“ citovala na facebookovej stránke jedného zo znepokojených občanov organizácia na podporu indiánskych rezervácií v Južnej Dakote.

„Naša kultúra nie je módny doplnok,“ uviedli tiež vyjadrenie Moniky Trujillo. Podľa portálu Indian Country Today Media Network vojnovú čelenku zdobenú orlím perím používa iba 12 z 562 uznaných indiánskych kmeňov.

Štyridsaťjedenročný hudobník medzičasom vydal vyhlásenie, v ktorom sa ospravedlnil za svoje konanie. „Rešpektujem a mám úctu voči každému človeku akejkoľvek rasy, pôvodu či kultúry. Je mi to úprimne ľúto,“ vyhlásil spevák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pharrell Williams #pobúrenie #Elle #indiánska čelenka

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....