Angelina Jolie smúti. Zomrel hrdina, o ktorom dokončuje ďalší film

Americká herečka a režisérka Angelina Jolie smúti za zosnulým olympijským bežcom a vojnovým zajatcom Louisom Zamperinim.

04.07.2014 12:09
Angelina Jolie a Louis Zamperini Foto:
Herečka Angelina Jolie na archívnej snímke v spoločnosti Louisa Zamperiniho - vojnového hrdinu a bežca, ktorý strávil dva roky v japonskom zajatí a ktorý zomrel v stredu 2. júla.
debata

Tridsaťdeväťročná Jolie totiž v súčasnosti pracuje na filme Unbroken, ktorý zachytáva životný príbeh nebohého. „Je to veľká strata, ktorá sa nedá opísať. Všetci sme naozaj veľmi vďační za to, že sme ho poznali a že obohatil naše životy. Bude nám neskutočne chýbať,“ uviedla Jolie.

Rodák z mesta Olean v štáte New York zomrel 2. júla vo veku 97 rokov. Jeho život opísala Laura Hillenbrand v knihe Nezlomený, ktorá vyšla v slovenskom preklade v roku 2012. Publikácia slúžila ako predloha scenára spomínaného filmu, ktorý by mali slovenské kiná uviesť začiatkom budúceho roka.

Louis Zamperini počas vojny prežil haváriu lietadla a 47 dní strávil na mori v záchrannom člne. Následne ho našli Japonci a dostal sa do zajateckého tábora, kde strávil dva roky. Zažil tam neľudské zaobchádzanie a kruté fyzické týranie. Neskôr ho prenasledovali nočné mory a mal psychické problémy. Nakoniec sa obrátil na Boha a odpustil svojim trýzniteľom.

Na scenári filmu spolupracovali aj Joel a Ethan Coenovci. Zamperiniho stvárni Jack O'Connell, pričom členmi hereckého obsadenia sú aj Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund, Jai Courtney alebo Miyavi.

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #Angelina Jolie #úmrtie #Louis Zamperini

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...