Bryan Singer žiada zamietnutie žaloby za sexuálne zneužívanie

Americký filmár Bryan Singer požiadal vo štvrtok federálny súd v Los Angeles, aby zamietol žalobu za údajné sexuálne zneužívanie, z ktorého ho v máji obvinil nemenovaný britský mladík.

04.07.2014 14:25
Bryan Singer Foto: ,
Americký filmový režisér Bryan Singer.
debata

Singerov právnik Marty Singer odôvodnil túto žiadosť nesprávnym podaním žaloby, nakoľko žalobca vystupuje anonymne a v súdnych dokumentoch je uvedený len ako John Doe No. 117 (v preklade neznámy č. 117, pozn. SITA). Filmár taktiež požiadal súd, aby žalobcovi nariadil zaplatiť 300-tisíc dolárov (v prepočte približne 220-tisíc eur) za súdne trovy.

Brit v žalobe tvrdí, že Singer spolu s broadwayským producentom Garym Goddardom sa ho nevhodným spôsobom dotýkali v hotelovej izbe v Londýne, keď bol ešte tínedžer. Chlapca mal ako prvý kontaktovať cez sociálne siete Goddard, keď mal 14 rokov. Producent mu povedal, že vyzerá dobre a že pozná ľudí v Hollywoode a Londýne, ktorí by mu mohli pomôcť s hereckou kariérou.

O rok neskôr sa mal Goddard na nahého chlapca pozerať cez webkameru, a keď mal tínedžer 15 alebo 16 rokov, mali mať spolu sex v hotelovej izbe. Singer s Goddardom sa údajne chlapca nevhodným spôsobom dotýkali po afterpárty po filmovej premiére v Londýne, pričom keď im vraj chlapec povedal, aby prestali, Goddard údajne zavolal „veľkého svalnatého muža“, ktorý tínedžera udrel. Goddard požiadal o zamietnutie žaloby ešte minulý mesiac.

Singera pritom v apríli zažaloval istý Michael Egan, ktorého zastupuje rovnaký právnik ako spomínaného Brita. Egan tvrdil, že filmár ho prvý raz sexuálne zneužil na párty pri bazéne v Kalifornii, keď mal iba 15 rokov. Neskôr sa tak malo diať aj na Havaji. V žalobe uviedol aj to, že filmár mu dával alkohol a drogy, vrátane kokaínu. Zneužívanie mal vraj iniciovať zakladateľ spoločnosti Digital Entertainment Network Marc Collins-Rector. Singer obvinenia v obidvoch prípadoch poprel.

debata chyba
Viac na túto tému: #zneužívanie #žaloba #Bryan Singer

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...