Clooney boduje! Dosiahol stiahnutie lživej správy o svojej snúbenici

Britský bulvárny denník Daily Mail v stredu odstránil článok o americkom hercovi Georgovi Clooneym, jeho snúbenici Amal Alamuddinovej a jej matke zo svojich internetových stránok.

11.07.2014 09:00
Amal Alamuddin Foto: ,
Snúbenica herca Georga Clooneyho - právnička Amal Alamuddin.
debata

Prinútilo ho k tomu Clooneyho vyhlásenie, že správa je „úplne vymyslená“ a dokonca aj „nebezpečná“, napísal vo štvrtok spravodajský server CNN. Daily Mail sa následne ospravedlnil a uviedol, že celú záležitosť dôkladne prešetrí.

Sporný článok sa na webových stránkach denníka objavil v pondelok a v utorok vyšiel v tlačenej podobe. Aj keď ho Daily Mail stiahol, neustále sa jeho prebrané verzie objavujú na stovkách ďalších stránok. To bol dôvod, prečo sa Clooney rozhodol proti nemu verejne protestovať.

Herec George Clooney. Foto: SITA/AP
George Clooney, Berlinale Herec George Clooney.

„Daily Mail zverejnil úplne vymyslenú správu o tom, že matka mojej snúbenice s naším sobášom nesúhlasí z náboženských dôvodov,“ uviedol Clooney vo vyjadrení, ktoré zverejnil americký denník USA Today. „Napísal, že Amalina matka povedala ‚polovici Bejrútu‘, že je proti svadbe a že tam žartovali o tradíciách Drúzov, ktoré končia smrťou nevesty. Nič z toho nie je pravda,“ dodal Clooney.

Herec je pochopiteľne zvyknutý na mediálne dezinformácie, na nepotvrdené správy z „informovaných zdrojov“, ktoré sa o celebritách jeho postavenia objavujú prakticky denne. „Len zriedka na ne reagujem,“ napísal Clooney. „Ale táto lož má širšie súvislosti. Zneužívať náboženské rozpory tam, kde žiadne nie sú, je v tejto dobe nezodpovedné, a skoro až nebezpečné. Máme príbuzných po celom svete a to, že niekto v niektorej časti sveta škrtá zápalkou len preto, aby predal noviny, by malo byť trestné.“

Bola teda správa Daily Mail úplne vymyslená, pýta sa CNN. Podľa MailOnline, webovej divízie denníka, „nešlo o výmysel“. Skôr to vraj bola „správa zhotovená v dobrej viere uznávanou a dôveryhodnou novinárkou na voľnej nohe“. Podľa vyjadrenia denníka novinárka „založila svoj ​​príbeh na rozhovore s dlhodobým kontaktom, ktorý má silné väzby na libanonskú komunitu v Británii a na Drúzov v Bejrúte“.

Inými slovami novinárka sadla k telefónu a zopakovala to, čo jedna osoba tvrdila o tom, čo iní ľudia hovoria o Clooneyho budúcej svokre, dodal CNN.

debata chyba
Viac na túto tému: #George Clooney #stiahnutie #správa #Amal Alamuddin #Daily Mail #lož

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...