Zase mudrovala? Rihanna zožala kritiku kvôli odkazu o Palestíne

Slávna barbadoská speváčka Rihanna si vyslúžila kritiku za odkaz, ktorý umiestnila na komunitnej sieti Twitter a prostredníctvom ktorého v súčasnom konflikte na Blízkom východe podporuje Palestínčanov.

17.07.2014 15:58
Rihanna Foto: ,
Rihanna na vyhlásení CFDA Awards.
debata

Podľa britského denníka The Daily Telegraph zverejnila speváčka v utorok ráno tweet, v ktorom bolo napísané Free Palestine, teda Slobodu pre Palestínu. Jej priaznivci sa jej ihneď začali vypytovať, prečo sa priklonila k jednej zo strán sporu. Rihanna následne odkaz po ôsmich minútach zmazala.

Speváčka vraj odkaz napísala omylom, keď na internete klikla na jednu zo stránok, ktorá sa zaoberá súčasným konfliktom – a ten vraj Rihanna veľmi pozorne sleduje, uviedli zdroje blízke speváčke. „Zmazala to, pretože to nikdy nemalo byť na Twitteri zverejnené. Netušila, že napísala nejaký tweet do tej doby, než sa jej začali ozývať jej fanúšikovia,“ citoval americký server TMZ nemenovaného priateľa Rihanny.

Po kontroverznom zmazaní tweetu napísala speváčka na sieť už zmierlivejší odkaz: „Modlime sa za mier a rýchly koniec izraelsko-palestínskeho konfliktu! Je nejaká nádej?“. Odkaz doplnila obrázkom židovského a arabského chlapca, ako sa držia okolo ramien.

Konflikt medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas sa vyostril po únose a vražde troch izraelských mladíkov na západnom brehu Jordánu a následnom zabití palestínskeho chlapca v Jeruzaleme. Územie Izraela je pod neustálou raketovou paľbou, izraelské letectvo potom útočí späť na ciele v Pásme Gazy. Pri náletoch zomrelo na palestínskej strane už najmenej 200 ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Palestína #Twitter #Rihanna #odkaz

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...