Duchovny pobúril reklamou na ruské pivo. Chce pas ako Depardieu?

Americký herec David Duchovny vyvolal zapálenú diskusiu v USA i Rusku, keď natočil vlasteneckú reklamu na ruské pivo, v ktorej si predstavuje, aké by to bolo, keby bol Rusom. Informovala o tom agentúra AFP.

29.07.2014 09:43
Herec David Duchovny. Foto: ,
Herec David Duchovny.
debata

Herec známy napríklad z televíznych seriálov Akty X a Californication sa objavil v reklamnom spote na ruskú značku piva Sibirskaja korona, ktorý inšpiroval jeho východoeurópsky pôvod. „Existuje krajina, odkiaľ mám svoje meno a občas sa pýtam, aké by to bolo, keby sa veci vyvinuli inak a ja som bol Rusom,“ hovorí Duchovny v reklame.

Duchovny v rade rozhovorov uvádzal, že jeho otec mal poľské a ruské korene, pred časom ale na Twitter napísal, že v skutočnosti je Ukrajinec. „Keby som bol Rusom, bola by veľa vecí, na ktoré by som mohol byť hrdý,“ vyhlasuje Duchovny v reklame, kde sa objavuje napríklad ako baletný choreograf, kozmonaut, rocková hviezda alebo hokejista.

Podľa námestníka ruského premiéra Dmitrija Rogozina, ktorý dal na svoj účet na Twitteri link na reklamu, je na nej vidieť, že bola „natočená s láskou“. Americký spravodajský server Globalpost.com sa ale do herca oprel za to, že sa objavil v „zle načasovanej vlasteneckej reklame“ zverejnenej krátko po tom, čo sa na Ukrajine zrútilo malajzijské lietadlo a vyšetrovatelia sa snažia zistiť, či a kto ho zostrelil.

Ruská štátna televízna stanica Rossija-24 pre zmenu Američana kritizovala za to, že sa objavil v reklame velebiacej Rusko po tom, čo sa označil za Ukrajinca.

S kritikou sa pripojili aj užívatelia internetu. „To už sa Duchovny úplne zbláznil? Možno bude ďalší, kto ako Gérard Depardieu dostane ruský pas,“ napísala na Twitter Taťjana Samosudovová.

Duchovny nie je jedinou západnou hviezdou, ktorá sa objavila v reklame určenej pre ruský trh. Bruce Willis propagoval banku, rovnako ako Depardieu, ktorý získal ruské občianstvo v roku 2013.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #pivo #reklama #David Duchovny #kontroverzia #propaganda

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....