Hrůzovi pri liečbe pomáha aj gitara, jeho stav je stále vážny

Českému spevákovi Michalovi Hrůzovi pomáha pri rekonvalescencii aj gitara.

08.08.2014 08:52
Michal Hrůza Foto: ,
Spevák Michal Hrůza na archívnej snímke.
debata

Hudobník sa v ostravskej mestskej nemocnici zotavuje po úraze hlavy, ktorý utrpel pri potýčke 17. júla. „Michal Hrůza robí pokroky, aj naďalej ho denne navštevuje rodina a členovia jeho kapely. Zostáva v opatere logopédov a fyzioterapeutov,“ povedala hovorkyňa nemocnice Magda Otáhalová.

Ako uviedla, v rámci terapie sa muzikant venuje aj hudbe, gitara je jedným z jeho terapeutických nástrojov. Upozornila však, že aj napriek pokrokom je spevákov zdravotný stav vážny.

Štyridsaťtriročného Hrůzu hospitalizovali vo štvrtok 17. júla v ranných hodinách po tom, ako sa stal terčom útoku pri pouličnej potýčke. Hrůza sa vtedy spoločne s ďalšími ľuďmi snažil ukončiť bitku na Stodolnej ulici. Keď však účastníkom incidentu pohrozil privolaním polície, dvaja mladíci vo veku 18 a 19 rokov ho napadli.

Pri páde na dlažbu utrpel spevák vážne poranenia mozgu, ktoré si vyžiadali takmer dvojhodinovú operáciu. Oboch útočníkov polícia zadržala a obvinila z napadnutia. Sudca ich následne poslal do väzby, pričom im hrozí trest odňatia slobody na päť až dvanásť rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #gitara #stav #rekonvalescencia #Michal Hrůza

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....