Ďalší škandál na krku: Seagal koncertoval na Kryme, podporil povstalcov

Známy herec akčných filmov a muzikant Steven Seagal koncertoval cez víkend so svojou kapelou na Kryme. Vystúpil tu na pódiu vyzdobenom vlajkami proruských separatistov na Ukrajine. Napísala to agentúra AFP.

11.08.2014 15:52
debata (34)
Americký herec a hudobník Steven Seagal na... Foto: SITA/AP, Lajos Soos
Steven Seagal Americký herec a hudobník Steven Seagal na snímke z koncertu v Budapešti.

Seagal je priateľom ruského prezidenta Vladimira Putina a podporuje anexiu Krymu Ruskom. So svojou kapelou v sobotu zahral v Sevastapole v rámci motorkárskej šou. Pódium, na ktorom vystupoval, zdobili vlajky proruských separatistov. Fanúšikovia potom pri jeho vystúpení mávali ruskými vlajkami a vlajkami samozvanej Doneckej republiky.

V rozhovore pre ruskú agentúru RIA Novosti Seagal uviedol, že prišiel na Krym, pretože hudba spája ľudí. Seagal je známy tým, že podporil ruskú anexiu Krymu a v marcovom rozhovore s ruskými médiami uviedol, že Putinova túžba ochrániť Rusov na Kryme bola úplne pochopiteľná.

Už skôr vyhlásil, že považuje Putina, s ktorým propagoval v Rusku bojové umenia, za svojho priateľa. Hovorca Putina Dmitrij Peskov vlani novinárom povedal, že ruský prezident a Seagal sú už dlho priatelia a pravidelne sa stretávajú.

Herec a hudobník Steven Seagal (vľavo) na... Foto: SITA/AP, Alexei Nikolsky
Steven Seagal a Vladimír Putin Herec a hudobník Steven Seagal (vľavo) na zábere s ruským prezidentom Vladimírom Putinom.

Podľa ruských médií si Seagal na koncert obliekol tričko s Putinom, ktoré mu dali organizátori koncertu. V televíznom zázname, ktorý odvysielala stanica patriaca ruskému ministerstvu obrany bolo počuť, ako Seagal rozpráva hostiteľom o svojich ruských predkoch. V marcovom rozhovore Seagal nevylúčil, že by mohol požiadať o ruské občianstvo.

V auguste mal Seagal vystúpiť aj na festivale v Estónsku, usporiadatelia však kvôli jeho názorom na anexiu Krymu, ktoré obyvateľov krajiny pobúrili, jeho vystúpenie zrušili.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #škandál #Vladimir Putin #Steven Seagal #Krym #anexia

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...