Takto oplakávajú kolegovia Robina Williamsa: Čo mu odkázali?

Vo veku 63 rokov zomrel v pondelok americký herec Robin Williams. Bezvládne telo rodáka z Chicaga, ktorý zrejme spáchal samovraždu, našli v jeho dome v severnej Kalifornii.

12.08.2014 13:35
Robin Williams Foto: ,
Komik a herec Robin Williams (vľavo) s kolegami Whoopi Goldbergovou a Billym Crystalom.
debata

„Robin Williams bol letcom, džinom, opatrovateľkou, prezidentom, profesorom, Petrom Panom a všetkým medzi tým. Bol však jedinečný. Vstúpil do našich životov ako mimozemšťan, no nakoniec sa mu podarilo dotknúť každej časti ľudskej duše. Rozosmial nás, rozplakal nás. Veľkoryso poskytoval svoj nesmierny talent tým, ktorí to potrebovali najviac – od našich vojakov slúžiacich v zahraničí až po ľudí na našich vlastných uliciach, ktorých sme vytlačili na okraj spoločnosti. Rodina Obamovcov vyjadruje úprimnú sústrasť Robinovej rodine, jeho priateľom a všetkým, ktorí našli svoj hlas vďaka Robinovi Williamsovi,“ uviedol v oficiálnom vyhlásení americký prezident Barack Obama.

„Som úplne a totálne zničená. Čo viac môžem povedať?,“ povedala herečka Pam Dawber, ktorá s Williamsom účinkovala v seriáli Mork & Mindy (1978 – 1982).

„Z Robinovho odchodu som šokovaná a veľmi smutná. Cítim smútok za svet komédie, cítim veľký smútok za jeho rodinu a cítim smútok za Robina. Vždy sa rozžiaril, keď mohol ľudí rozosmiať, a on to robil celý svoj život… neúnavne. Bol jedinečný, nikto taký už nebude. Prosím Bože, nechaj ho teraz odpočívať v pokoji,“ vyhlásila** herečka Sally Field**, ktorá s Williamsom hrala vo filme Otec v sukni.

Herec Robin Williams na archívnej snímke.
Herec Robin Williams na snímke z roku 1982 zo...
+9Herec Robin Williams v ženskom kostýme počas...

„Robin bol búrkou komediálneho génia a náš smiech bol hromom, ktorý tú búrku udržiaval pri živote. Bol to kamarát a nedokážem uveriť, že už tu nie je,“ uviedol filmár Steven Spielberg, ktorý s Williamsom spolupracoval na snímke Hook (1991).

„Zo straty Robina Williamsa ani nemôžem byť vo väčšom šoku. Chlapík, úžasný talent, herecký partner, čistá duša,“ napísal na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter komik Steve Martin.

„Robin Williams prinútil svet smiať sa a rozmýšľať. To si budem pamätať a ctiť. Úžasný človek, umelec a priateľ. Bude mi nesmierne chýbať,“ uviedol na Twitteri herec Kevin Spacey.

„Keď som mal 18 rokov, stal som sa asistentom v Comic Relief len preto, aby som bol pri ňom. Bol to génius a naozaj dobrý človek, ktorý robil zo sveta lepšie miesto,“ napísal herec a filmár Judd Apatow.

„Jeden tweet nedokáže popísať veľkosť Robinovho srdca, duše a talentu. Je to veľmi smutné. Spoznal som sa s ním, keď som mal trinásť rokov, a bol som jeho veľkým fanúšikom. Bol ku mne veľmi milý a bol milý ku každému fanúšikovi, s ktorým som ho kedy videl. A k ostatným hercom bol veľmi štedrý a úžasný. Každý sa vďaka nemu cítil výnimočný a rovnocenný, aj keď on bol tým géniom. Jeho srdce bolo obrovské a aj keď ste sa s ním nepoznali, on rozdával zo svojho ducha všetkým prostredníctvom svojej práce, takže sme ho cítili všetci. Jeho vplyv na svet bol veľmi pozitívny a pre ľudí spravil veľmi veľa dobrého. Ja a množstvo ďalších ľudí sme sa vďaka nemu dlho a dobre smiali. A pretože oni nepíšu na Twitter, táto správa hovorí za všetkých Stillerovcov (Jerryho, Anne a Amy – rodičia a sestra, pozn. SITA), ktorým bol Robin vynikajúcim priateľom,“ napísal herec Ben Stiller.

„Nikdy som nepoznal milšieho, bystrejšieho a ohľaduplnejšieho človeka, než bol Robin. Robinova oddanosť ako umelca zlepšovať nám náladu a robiť nás šťastnými sa nedá porovnať s nikým iným. Miloval nás všetkých a my sme ho milovali tiež,“ uviedol herec John Travolta.

„Robin a ja sme boli dobrými priateľmi. Obaja sme trpeli rovnakou, málo známou chorobou – depresiou. Nikdy by som neočakával takýto koniec jeho života, a tiež nášho života s ním. Boh mu žehnaj a Boh žehnaj nám za jeho život. Nemôžem tomu uveriť, premohol ma smútok. Aký úžasný muž/chlapec a aký obrovský talent v najdôležitejšom umení každej doby – komédii! Miloval som ho,“ povedal herec Chevy Chase.

„RIP pán Williams. Viac ako obrovský talent, úžasný a milý človek,“ uviedol herec John Cusack.

„Och Robin… naše srdcia sú zlomené. Odpočívaj v pokoji drahý. Milovali sme ťa,“ napísala herečka Goldie Hawn.

„Som v šoku a iba sa potácam zo správ o úmrtí Robina Williama. Miliónom ľudí prinášal radosť… jednoducho, wau,“ uviedol herec Neil Patrick Harris.

„Celá rodina Osbournovcov smúti nad stratou milého, zábavného, štedrého a talentovaného človeka, Robina Williamsa,“ vyhlásila Sharon Osbourne, manželka hudobníka Ozzyho Osbourna.

„Vďaka za tie roky plné kvalitného smiechu. RIP Robin Williams,“ napísala herečka a rapperka Queen Latifah.

„Som absolútne šokovaný zo správ o Robinovi Williamsovi. Je pre mňa nepredstaviteľné, že sme stratili takého skutočne zábavného a príjemného človeka,“ napísal moderátor Conan O'Brien, ktorý o hercovom úmrtí informoval počas svojej talkšou Conan.

„S ľútosťou som sa dozvedel o tragickom úmrtí Robina Williamsa. Strávil som s ním veľa času, dokonca som s ním vystupoval v San Franciscu. Je to veľmi smutné,“ napísal niekdajší moderátor Larry King.

„Robin bol taký milý, aký bol zábavný. Ak ste smutní, prosím, povedzte to niekomu,“ uviedol moderátor Jimmy Kimmel.

„Nemôžem uveriť správam o Robinovi Williamsovi. Dal tak veľa toľkým ľuďom. Som zničená,“ napísala moderátorka Ellen DeGeneres.

„Som v šoku a hlbokom zármutku zo správ o Robinovom úmrtí. Bol to úžasný človek. Aj keď sa necítil dobre, tak dokázal pokračovať v tom, čo robil, aby sa všetci ďalej smiali. Už nikdy nebude nikto ako on. RIP,“ napísal na sociálnej sieti Facebook herec a komik Ricky Gervais.

„Svet stratil komediálneho génia a obrovský talent. Robiť rozhovor s Robinom Williamsom bolo ako absolvovať tú najdivokejšiu jazdu na húsenkovej dráhe,“ uviedla moderátorka Katie Couric.

„Pán Williams ma navštívil počas prvého dňa nakrúcania Pasce na rodičov. Nikdy nezabudnem na jeho láskavosť. Je to obrovská strata. Úprimnú sústrasť,“ napísala herečka a speváčka Lindsay Lohan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #úmrtie #herci #Robin Williams #odkazy #sústrasť

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...