Nešťastná zámena: Na internete mnohí oplakávali aj Robbieho Williamsa

Smrť amerického oscarového herca Robina Williamsa vyvolala na internete lavínu prejavov smútku a sústrasti od jeho fanúšikov.

13.08.2014 14:28
Robbie Williams Foto: ,
Speváka Robbieho Williamsa podaktorí užívatelia internetu oplakávali. Zmýlili si ho so zosnulým hercom Robinom Williamsom.
debata

Mnohí užívatelia Facebooku a Twitteru si ale spočiatku zamenili Robina Williamsa za britského speváka Robbieho Williamsa. Na internete sa tak objavili aj kondolencie k domnelému úmrtiu štyridsaťročného britského speváka.

Táto zámena, či už z nevedomosti alebo z akéhosi čierneho humoru, vzbudila nevôľu ďalších užívateľov, ktorí to vnímali ako narušenie piety k úmrtiu ich hereckého idolu. Spevák Williams podľa agentúry DPA tento omyl nekomentoval.

Herec Robin Williams a jeho manželka Susan... Foto: SITA/AP, Katy Winn
Obit Robin Williams Herec Robin Williams a jeho manželka Susan Schneider na snímke z roku 2009 z premiéry filmu Old Dogs.

Robina Williamsa našli mŕtveho v pondelok v jeho dome v severnej Kalifornii. Šesťdesiattriročný umelec spáchal samovraždu, ako potvrdila pitva – k úmrtiu došlo udusením. Williams sa obesil na opasku. Jeho úmrtie komentovali mnohé známe osobnosti a kolegovia z brandže a vyjadrovali kondolencie rodine či smútok. Zriedkavé vyhlásenie k úmrtiu hollywoodskej hviezdy vydal aj americký prezident Barrack Obama.

Medzi Williamsove najznámejšie filmy patria snímky Dobré ráno, Vietnam, Kráľ rybár alebo Mrs. Doubtfire – Otec v sukni, za výkon vo filme Dobrý Will Hunting získal sošku Oscara.

debata chyba
Viac na túto tému: #Robbie Williams #zámena #sociálne siete #Robin Williams

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....