Robin Williams trpel Parkinsonovou chorobou. Zabil ho strach z nej?

Herec Robin Williams, ktorý v pondelok podľa polície spáchal samovraždu, trpel počiatočným štádiom Parkinsonovej choroby.

15.08.2014 06:54
Robin Williams Foto: ,
Herec Robin Williams na archívnej snímke.
debata

Vo vyhlásení to uviedla jeho manželka Susan Schneider, ktorá ho ako posledná videla živého. Pred svojou smrťou vraj v sebe nemal žiadny alkohol ani drogy.

Šesťdesiattriročný Williams sa podľa manželky vyrovnával s počiatočným štádiom Parkinsonovej choroby, o ktorej však doteraz nebol pripravený verejne hovoriť. Bojoval vraj tiež s úzkosťami a depresiami.

Herec Robin Williams na archívnej snímke.
Herec Robin Williams na snímke z roku 1982 zo...
+9Herec Robin Williams v ženskom kostýme počas...

Oscarového herca v pondelok našli s opaskom okolo krku priviazaným k dverám hercovej izby a polícia dospela k záveru, že išlo o samovraždu. Bezprostrednou príčinou smrti bolo udusenie.

Williams bol v predtým júli prijatý na kliniku pre osoby liečiace sa zo závislosti, terapiu podstupoval tiež kvôli depresiám. Jeho priatelia však tvrdia, že v poslednej dobe zásadné problémy s alkoholom ani s drogami, o ktorých špekulovali niektoré médiá, nemal. Podľa jeho ženy, ktorá ho videla živého v nedeľu večer, bol v čase pred smrťou úplne triezvy.

Parkinsonova choroba je ochorenie centrálnej nervovej sústavy, ktoré priamo súvisí s úbytkom nervových buniek v mozgu. Jej častým prejavom je tras, pomalosť, telesná stuhnutosť alebo problémy s artikuláciou. Najčastejšie postihuje mužov a ženy nad 50 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #vyhlásenie #Robin Williams Parkinsonova choroba

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....