Simmons sa kajá: Depresia ju závažná choroba, priznal verejne

Člen americkej hardrockovej kapely Kiss Gene Simmons sa ospravedlnil za svoje kontroverzné výroky o ľuďoch trpiacich depresiou.

19.08.2014 08:00
Gene Simmons Foto: ,
Hudobník a spevák Gene Simmons z kapely Kiss.
debata

Šesťdesiatšty­riročný rodák z Izraela v rozhovore pre portál Songfacts.com napríklad povedal, že ľudia, ktorí majú depresie, by mali spáchať samovraždu.

„Moja matka bola v koncentračnom tábore v nacistickom Nemecku. Každý deň vstáva, privoniava k ružiam a miluje život. Nechcem preto počúvať, aké je svet ťažké miesto pre život. Ak nejaké sprosté, 20-ročné decko vraví, že má depresie z toho, že žije v Seattli, tak nech sa zabije,“ uviedol hudobník v rozhovore.

Ten vyšiel koncom júla, čiže ešte pred samovraždou herca Robina Williamsa, ktorý trpel depresiami. Simmons, vlastným menom Chaim Witz, sa následne stal terčom kritiky, pričom viaceré rádiá odmietli hrávať skladby Kiss. Muzikant si preto najprv zrušil konto na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter a potom zverejnil ospravedlnenie na Facebooku.

„Mýlil som sa a neuvážene som povedal veci, ktoré spätne vnímam tak, že som ich povedal bez ohľadu na tých, ktorí naozaj trpia depresiami. Úprimne sa ospravedlňujem tým, ktorých moje výroky urazili. Uvedomujem si, že depresia je veľmi závažná a nešťastná choroba, predovšetkým ak ňou trpia vaši blízki. Podporujem a súcitím s každým, kto trpí akoukoľvek chorobou, obzvlášť depresiou,“ napísal Simmons.

debata chyba
Viac na túto tému: #ospravedlnenie #depresia #Gene Simmons #Kiss

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...