Polívka znovu pred kamerou. Zahrá si s ním aj Zuzana Kronerová

Český herec Bolek Polívka nakrúca v meste Napajedla film Domácí péče.

08.09.2014 19:34
Bolek Polívka vo filme Muži v naději Foto:
Bolek Polívka vo filme Muži v naději.
debata

„Chcel by som vytvoriť silný príbeh s množstvom dojemných a vtipných momentov. Film, z ktorého budú diváci odchádzať s rozhodnutím žiť lepšie, plnohodnotnejšie a vnímavejšie,“ uviedol režisér novinky Slávek Horák, ktorý má na starosti scenár aj produkciu. Pri písaní scenára ho inšpirovala aj matka.

„Moja mama pracovala veľa rokov ako opatrovateľka. I keď to nie je jej životný príbeh, poskytla mi veľa inšpirujúcich historiek a postrehov,“ dodal režisér, ktorý sa v minulosti venoval najmä nakrúcaniu reklám. „Nápad na tento film dozrieval dva roky, čo je pre mňa veľmi netypické. Normálne je to tak 30 sekúnd, takže toto je oproti reklame veľký rozdiel,“ vyhlásil Slávek Horák.

V hlavnej ženskej úlohe sa predstaví Alena Mihulová, ktorá sa podľa režiséra „trochu neskoro, ale predsa, vydala na cestu sebapoznania“. Šesťdesiatpäťročný Polívka, známy z filmov ako Dedičstvo alebo Kurvahošigutntag, Pelíšky či Muži v nádeji, stvárni jej manžela a Tatiana Vilhelmová zase jej „sprievodkyňu svetom alternatívneho myslenia“. Herecké obsadenie dopĺňa napríklad aj Zuzana Kronerová. „S Bolkom je to úžasné, na pľace je s ním sranda. Veľmi mi pomáha, už sme si spolu aj zaimprovizovali,“ prezradila Mihulová.

O kameru sa stará Jan Štastný, strih Vladimír Barák a hudbu zas Jan P. Muchow a Michal Novinski. Snímku by mali dokončiť na budúci rok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bolek Polívka #Zuzana Kronerová #Domácí péče #Tatiana Vilhelmová #Alena Mihulová

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...