Najkrajšia Talianka oslavuje 80-ku: Takto šiel čas so Sophiou Loren!

Jedna z najslávnejších hviezd filmového plátna, žijúca ikona a sexidol oslavuje. Talianska herečka Sophia Loren má 80 rokov!

19.09.2014 14:47
debata
Rok 1953: Herečka Sophia Loren vo veku 19 rokov... Foto: SITA/AP, DAVID SEYMOUR
Rok 1953: Herečka Sophia Loren Rok 1953: Herečka Sophia Loren vo veku 19 rokov na zábere Davida Seymoura, ktorý je súčasťou expozície Corcoran Gallery of Art.

Za svoju kariéru sa stihla táto temperamentná kráska objaviť vo viac ako stovke filmov v kinách či televízii, zdá sa priam neuveriteľné, že 20. septembra sfúkne na torte osemdesiat sviečok.

Začiatok kariéry sa pritom v jej prípade odohral ešte za študentských čias. Ako šestnásťročná začala účinkovať v rímskych filmových ateliéroch ako štatistka, pokračovala modelingom a fotením populárnych fotorománov. Keď sa v roku 1950 zúčastnila na súťaži Miss Italia, zoznámila sa svojím neskorším manželom Carlom Pontim.

Rok 1953: Herečka Sophia Loren vo veku 19 rokov...
Rok 1953: Herečka Sophia Loren počas kostýmovej...
+21Rok 1953: Herečka Sophia Loren na zábere z...

Ich láska znamenala pre Lorenovú veľa v súkromí (tvorili pár až do Pontiho smrti v roku 2007), ale aj v kariére, keďže práve začiatkom 50-tych rokov začala kráska nakrúcať. Medzi jej najslávnejšie úlohy patria tie vo filmoch ako Horalka, Včera, dnes a zajtra, El Cid, Dve ženy či Manželstvo po taliansky.

Vďaka svojmu pôvabu, ale aj ľudskému rozmeru a prirodzenosti sa stala herečka symbolom talianskej krásy a dodnes býva označovaná za najkrajšiu či najpríťažlivejšiu Talianku všetkých čias. Na Pravda.sk sme pripravili bohatú galériu, ktorá je prierezom života a kariéry Sophie Loren – určite si ju nenechajte ujsť.

Rok 2014: Herečka Sophia Loren na filmovom... Foto: SITA/AP, Alastair Grant
Rok 2014: Herečka Sophia Loren Rok 2014: Herečka Sophia Loren na filmovom festivale v Cannes.

Pri príležitosti svojho životného jubilea sa pritom rozhodla Loren vydať aj knihu pamätí. Publikácia ponesie názov podľa snímky Včera, dnes a zajtra (1963) a okrem spomienok prinesie staré fotografie či ľúbostné listy od britského herca Caryho Granta. Nebudú tiež chýbať príbehy z nakrúcania s kolegami Marlonom Brandom či Marcellom Mastroiannim.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #film #jubileum #Legenda #Sophia Loren #80. narodeniny

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...