Tracy Morgan nemal pri autonehode zapnutý bezpečnostný pás

Americký herec a komik Tracy Morgan nemal pri hromadnej autonehode, po ktorej ho začiatkom júna museli hospitalizovať, zapnutý bezpečnostný pás.

01.10.2014 14:18
Herec a komik Tracy Morgan. Foto: ,
Herec a komik Tracy Morgan.
debata

V súdnych dokumentoch to tvrdia predstavitelia spoločnosti Wal-Mart – majiteľa kamiónu, ktorý nehodu spôsobil. Podľa nich si preto Morgan môže za svoje zranenia čiastočne aj sám.

K spomínanej autonehode došlo 7. júna v štáte New Jersey, keď do autobusu, v ktorom sa viezol 45-ročný Morgan a ďalších šesť osôb, narazil zozadu kamión. Náraz vyvolal hromadnú kolíziu šiestich vozidiel. V autobuse sa viezol aj komik James "Jimmy Mack“ McNair, ktorý nehodu neprežil.

Morgan utrpel množstvo zranení vrátane zlomenín stehennej kosti, nosa a niekoľkých rebier a v kritickom stave ho previezli do Robert Wood Johnson Hospital, kde mu následne operovali nohu. Koncom júna ho potom previezli do rehabilitačného centra, odkiaľ ho v polovici nasledujúceho mesiaca prepustili.

Šoféra kamiónu Kevina Ropera po nehode zatkli a obvinili z usmrtenia a ublíženia na zdraví, on však vinu poprel. Momentálne ho stíhajú na slobode, keďže zaplatil kauciu 50-tisíc dolárov. Podľa The National Transportation Safety Board Roper minútu pred zrážkou zrýchlil na 65 míľ za hodinu (zhruba 105 kilometrov za hodinu), pričom ignoroval upozornenia, podľa ktorých mal pre práce na ceste spomaliť z maximálnej povolenej rýchlosti 55 míľ na 45 míľ za hodinu (približne z 90 na 70 kilometrov za hodinu).

Roper údajne pred nehodou nespal viac ako 24 hodín a prešiel viac než 1130 kilometrov. Morgan, ostatní zranení a tiež vdova po McNairovi preto v júli na spomínanú spoločnosť Wal-Mart podali žalobu, pričom tvrdia, že predstavitelia firmy vedeli alebo mali vedieť, ako dlho Roper pred nehodou nespal a ako dlho šoféroval. Ako kompenzáciu žiadajú bližšie nešpecifikované odškodné a tiež uhradenie poplatkov za právne služby.

debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrovanie #nehoda #Tracy Morgan #bezpečnostný pás

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...