Prostitúcia, krádeže aj potrat ihlicami! Depardieu šokuje spomienkami

Herec Gérard Depardieu, ktorý je už dlhšiu dobu enfant terrible francúzskej kinematografie, vo svojich novozverejnených spomienkach šokoval určite aj tých najcynickejších fanúšikov.

06.10.2014 13:54
Gérard Depardieu Foto:
Francúzsky herec Gérard Depardieu
debata (1)

Zdrojom šokoval opisy detstvo v rodine alkoholika a divokými historkami z mladosti. V knihe Ça s? Est fait comme ça (Je to tak, ako to je) opísal napríklad to, ako sa narodil napriek tomu, že sa jeho matka pokúšala o domáci potrat s pomocou pletacej ihlice, a že ako mladík kradol, pašoval cigarety a živil sa ako prostitút.

Depardieu o svojej minulosti hovoril s publicistom Lionelom Duroyom, ktorý z jeho spomienok vytvoril knihu. A zdá sa, že sa rozhodol o svojej minulosti hovoriť úplne otvorene. Hovoril napríklad o tom, že ako mladík v Châteauroux vykrádal čerstvo založené hroby, zúčastnil sa na krvavých bitkách a predával sa vodičom kamiónov. Za krádež auta skončil na tri mesiace vo väzení a prázdniny trávil na záchodoch parížskeho letiska Orly, kde jeho babička pracovala ako stevardka.

Podľa britského denníka The Independent, ktorý o novej knihe referoval, pripravil Depardieu šok aj tým, že odhalil okolnosti svojho príchodu na svet. „Prežil som všetko to násilie, ktoré proti mne moja nebohá matka použila, všetky tie pletacie ihlice a ďalšie veci. Tretie dieťa, ktoré vôbec nechcela, som bol ja, Gérard. Každopádne som prežil,“ stojí v knihe.

Depardieuova matka Lilette vraj vtedy chcela rodinu opustiť kvôli pomeru, ktorý spolu mali jej matka a svokor, nakoniec ale mala ďalšie dve deti, pri pôrode ktorých Gérard asistoval. Podľa The Independent spomienky na drsné detstvo s negramotným otcom-alkoholikom vrhajú nové svetlo aj na vzťahy, ktoré má Depardieu so svojimi vlastnými deťmi. Jeho syn Guillaume, tiež herec, bol vo väzení kvôli krádežiam a drogám a zomrel vo veku 37 rokov. Ďalší potomkovia sa vraj za svojho otca hanbia.

Depardieu patrí k najznámejším francúzskym hercom a preslávil sa aj v Hollywoode. V poslednej dobe na seba ale upozorňuje skôr prostredníctvom škandálov a alkoholických eskapád. Šesťdesiatpäťročný herec sa v roku 2012 kvôli vysokým daniam uchýlil do Belgicka a neskôr prijal ruské občianstvo. Vlani bol odsúdený za šoférovanie motocykla v opitosti.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krádež #potrat #mladosť #šok #biografia #prostitúcia #Gérard Depardieu

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...