Herečka Rene Russo priznala psychické ochorenie

Rene Russo trpí bipolárnou afektívnou poruchou.

17.10.2014 05:00
Rene Russo Foto: ,
Herečka Rene Russo.
debata

Herečka si podľa vlastných slov najprv myslela, že má depresiu. Odbornú pomoc vyhľadala až vtedy, keď nedokázala ani vstať z postele.

Americká herečka a producentka Rene Russo sa lieči na bipolárnu afektívnu poruchu. Šesťdesiatročná rodáčka z kalifornského mesta Burbank to uviedla v šou moderátorky a herečky Queen Latifah. Zároveň prezradila, že ochorenie ju trápi už od detstva, odbornú pomoc však vyhľadala až neskôr, keď nedokázala ani vstať z postele. Ako povedala, najprv si myslela, že ide o depresiu. „Ešte som o tom nehovorila. Mám priateľov, ktorí sa nechcú liečiť a naozaj trpia,“ vyjadrila sa herečka. „Ďakujem, že si sa s nami o to podelila. Niektorým ľuďom to môže pomôcť,“ zareagovala Latifah.

Bipolárna afektívna porucha sa prejavuje častými zmenami nálady. Pacienti sa chvíľami cítia euforicky a chvíľami prepadajú depresii. Závažné kolísanie nálady sa môže objaviť v priebehu hodín, dní, mesiacov alebo niekoľkých rokov. Takáto patologická situácia často výrazne narúša spoločenskú funkciu pacientov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rene Russo #bipolárna afektívna porucha

+ Vyskúšajte nové zdravé recepty, objavte radosť z varenia.
Neberte nič na ľahkú váhu, avšak nič ani veľmi...

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...