Vojtěch Dyk je vášnivý čitateľ. Najnovšia mánia? Ezoterika!

Populárny český spevák a herec Vojtěch Dyk je vo voľnom čase vášnivý čitateľ. V súčasnosti sa podľa vlastných slov zameral na ezoterickú literatúru.

29.10.2014 08:50
Vojta Dyk Foto:
Český spevák a herec Vojta Dyk.
debata

„Poslednú dobu čítam skôr také ako Osho O láske, Svoboda a tak ďalej. Naposledy som si kúpil Múdrosť psychopatov. No občas to preložím aj nejakou beletriou, aby som sa úplne nezbláznil,“ poznamenal 29-ročný rodák z Prahy.

Podstatnú časť kníh spevák prečíta na dovolenke. „Vždy sa snažím v zime na ten mesiac niekam odísť a tam čítam od rána do večera alebo sa aspoň snažím. Teraz pôjdem do Mexika,“ podotkol.

Syna literárneho historika a spisovateľa Radka Pytlíka naposledy zaujal román Kateřiny Tučkovej Žítkovské bohyně. "Tento rok som sa dokonca na tú Žítkovú dostal, je to na slovensko-českých hraniciach, v Beskydoch. Je to dobrý kraj,“ podotkol.

Dyk mal v októbri relatívne nabitý diár. Celý mesiac koncertoval s B-side bandom, s ktorým koncom novembra vydáva nový album, dokrútil česko-slovenskú čiernu komédiu Wilsonov a fanúšikovia ho mohli vidieť na plátnach kín v snímke Anjeli českej scenáristky a režisérky Alice Nellis.

debata chyba
Viac na túto tému: #čítanie #Vojtěch Dyk #knihy #voľno #Žítkovské bohyne

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...