Od gospelu k sexsymbolu: Zvodná Katy Perry oslávila jubileum

Objavila sa ako zjavenie a svojím provokatívnym hitom o bozkávaní dievčaťa ovládla hitparády na celom svete. Na úspech si však musela pekne počkať. Katy Perry má práve tridsať a je na výslní.

31.10.2014 06:00
Katy Perry Foto: ,
Speváčka Katy Perry.
debata

Rodáčka z kalifornskej Santa Barbary vedela už od mladého veku, že hudba je cestou, po ktorej by chcela kráčať. Ako pätnásťročná opustila všeobecnú strednú školu, aby sa venovala štúdiu hudby. Rodičom to prekvapujúco až tak neprekážalo. Sú totiž silno veriaci a nepáčilo sa im vzdelávanie dcéry vo verejných školách. Oni ju tiež priviedli ku gospelu.

„Bola to jediná vec, ku ktorej som mala nejaký vzťah, pretože sa o ňu zaujímala moja rodina,“ vysvetlila neskôr Perry pre médiá. Boli to práve gospelové skladby, ktoré v roku 2001 naspievala na prvý album pod názvom Katy Hudson. Nahrávka však prepadla a údajne sa z nej predalo len niečo vyše dvesto kusov. Ďalší pokus nasledoval až o pár rokov neskôr. A brunetka s bujnými tvarmi urobila poriadny skok od žánru ovplyvneného náboženskými skladbami.

Rok 2008: Speváčka Katy Perry a začiatku svojej...
Speváčka sa s Hilary Clinton stretla vo štvrtok...
+12Katy Perry sa objavila na akcii v šatách a...

So známym producentom Dr. Lukeom napísala v roku 2007 pesničky I kissed the girl a Hot'n' Cold. Prvá skladba vzala hitparády útokom, druhá kráčala v jej šľapajach. A bolo jasné, že album One of the boys pôjde preč z pultov ako horúce rožky. Nasledovala nominácia na Grammy a o dva roky neskôr nahrávka Teenage Dream. S ňou sa podarilo speváčke vyrovnať rekord Michaela Jacksona a jeho albumu Bad. Obaja zhodne dostali na vrchol rebríčka Billboard Hot 100 až päť singlov z jedného nosiča. Katy Perry sa to podarilo ako prvej žene v hudobnej histórii.

Popri hudobnej kariére však stihla dáma, ktorú pánske magazíny označili za novodobý sexsymbol, viesť aj pestrý súkromný život. Azda najviac zarezonoval jej vzťah s britským komikom Russelom Brandom. Po krátkom randení v roku 2009 sa zasnúbili a nasledovala svadba. Perry vyhlásila, že manželstvo musí pred médiami chrániť.

„Médiá a manželstvo sa spolu nekamarátia. Aj preto sme nikomu neukazovali fotky z našej svadby. A to nám núkali milióny,“ uviedla v rozhovore pre magazín Elle. Ale nepomohlo ani stráženie súkromia. Štrnásť mesiacov po svadbe Brand ohlásil koniec. Vraj sa so svojou manželkou rozišiel cez SMS a odvtedy s ním Perry neprehovorila.

Od krachu manželstva skúsila šťastie po boku muzikanta Johna Mayera – ani tento vzťah však nevydržal. Perry, ktorá 25. októbra oslávila 30 rokov, tak svoju energiu investovala predovšetkým do nahrávky Prism a turné, v rámci ktorého sa vo februári budúceho roka objaví aj v Bratislave.

3 x Katy Perry

  • je vyslankyňou dobrej vôle UNICEF, kam putuje aj časť peňazí z jej turné
  • s turné California Dreams k albumu Teenage Dreams zarobila 59 miliónov dolárov
  • svoj hlas prepožičala obľúbenej animovanej postavičke Šmolinke v úspešnom hollywoodskom spracovaní

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katy Perry #hudba #jubileum #tridsať rokov #popularita #hit #fenomén #gospel

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...