Pátranie vraví jasne: Za smrť Joan Rivers môžu pochybenia lekárov!

Zosnulá americká moderátorka, zabávačka a herečka Joan Rivers utrpela nezvratné poškodenie mozgu v dôsledku série pochybení jej osobného lekára a tiež personálu kliniky Yorkville Endoscopy, kde mala podstúpiť rutinné vyšetrenie hlasiviek. Tvrdia to vyšetrovatelia zo Zdravotníckeho úradu štátu New York.

11.11.2014 20:08
Joan Rivers Foto: ,
Moderátorka Joan Rivers.
debata

Vyšetrovatelia vo svojej správe uvádzajú, že 81-ročná Rivers podstúpila na klinike endoskopiu a laryngoskopiu, súhlas však podpísala iba s prvým menovaným vyšetrením. Laryngoskopiu navyše vykonal jej osobný lekár, ktorý nemal právomoc vykonávať zákroky v spomínanej klinike.

Zabávačku taktiež pred zákrokom neodvážili, čo je pred podaním anestetík povinné. Vyšetrovatelia ďalej tvrdia, že lekári si neskoro všimli, že moderátorkin stav sa počas zákroku zhoršil a tým pádom nezakročili včas.

Joan Rivers skonala 4. septembra. Stalo sa tak týždeň po tom, ako sa televíznej hviezde zastavilo srdce počas operácie hlasiviek na spomínanej klinike, odkiaľ ju následne previezli do nemocnice Mount Sinai a uviedli do umelého spánku.

K zástave srdca údajne došlo počas neoprávnenej biopsie hlasiviek, ktorú mal vykonať nemenovaný otorinolaryngológ bez jej predchádzajúceho súhlasu. Vyšetrovatelia predpokladajú, že hlasivky počas biopsie opuchli, čím zamedzili prístupu kyslíku do pľúc, čo viedlo k zástave srdca. Súdny lekár na základe pitvy určil ako príčinu smrti poškodenie mozgu v dôsledku nedostatku kyslíka.

debata chyba
Viac na túto tému: #lekári #Joan Rivers #príčina smrti #pochybenie

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....