Monako očakáva príchod kniežacích dvojčiat. Ktoré z nich získa trón?

Dvojčatá monackého kniežacieho páru sa zrejme narodia v polovici decembra.

21.11.2014 08:00
Monacké knieža Albert a jeho manželka -... Foto: ,
Monacké knieža Albert a jeho manželka - princezná Charlene.
debata

Termín v stredu prezradilo monacké knieža Albert II. v rozhovore pre tamojší denník Monaco-Matin. Ďalej pritom tvrdí, že pohlavie očakávaných detí nepozná.

„Narodenie sa predpokladá okolo Vianoc. Vzhľadom k tomu, že sa jedná o dvojčatá, k pôrodu určite dôjde asi o desať dní skôr,“ vysvetlil 56-ročný panovník svoj odhad termínu pôrodu. Jeho tridsaťšesťročnej manželke Charlene sa podľa neho darí veľmi dobre. Na stredajších oslavách monackého štátneho sviatku sa ale nezúčastnila, pretože sa musí šetriť, aby všetko prebehlo dobre, uviedol Albert.

Uistil, že nepozná pohlavie očakávaných dvojičiek. „Kňažná to určite vie, ale udržuje to v tajnosti, ako som ju o to požiadal,“ povedal Albert, ktorý tak ďalej živí dohady ohľadom toho, ktoré z oboch detí bude následníkom monackého kniežacieho trónu.

„V prípade, že to budú dve dievčatá alebo dvaja chlapci, následníkom sa stane prvá narodená či prvý narodený. V prípade, že to bude chlapec a dievča, tak následníkom bude chlapec. V prípade dievčenských dvojčiat by pritom platilo, že ak by sa v budúcnosti narodil kniežacej rodine chlapec, stal by sa on dedičom kniežacieho trónu,“ vysvetlil knieža.

Albert mal za slobodna už dve deti, ktoré ale ako nemanželské nemajú nárok na nástupníctvo. Albert II. a o 20 rokov mladšia bývalá reprezentantka Juhoafrickej republiky v plávaní Charlene sa vzali pred tromi rokmi. V Monaku šlo o prvú svadbu vládnuceho kniežaťa od roku 1956, keď sa Albertov otec Rainier III. oženil s hollywoodskou herečkou Grace Kelly.

S tou je nová pani monackého kniežacieho paláca často porovnávaná. Vysokú, štíhlu blondínu Charlene, ktorá nie je urodzeného pôvodu, už vraj Monačania považujú za dôstojnú dedičku role Albertovej matky, kňažnej Grace, ktorá tragicky zahynula v roku 1982.

debata chyba
Viac na túto tému: #pôrod #Monako #Albert II. #dvojičky #knieža #termín

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...