Ďalšia šokujúca žaloba: Billa Cosbyho vinia aj zo zneužitia 15-ročnej!

Americký herec Bill Cosby, ktorý momentálne čelí viacerých obvineniam zo sexuálneho zneužívania, odstúpil zo správnej rady Temple University vo Philadelphii, kde pôsobil 32 rokov.

03.12.2014 10:56
Komik Bill Cosby. Foto: ,
Komik Bill Cosby.
debata

„Vždy som bol hrdý na svoju spojitosť s Temple University. Vždy som chcel robiť to, čo je v najlepšom záujme univerzity a jej študentov. Preto som ponúkol svoju rezignáciu zo správnej rady,“ uviedol 77-ročný komik, ktorý na tejto univerzite študoval, no štúdium nedokončil.

„Správna rada prijíma rezignáciu doktora Cosbyho a ďakuje mu za jeho služby univerzite,“ vyhlásili predstaviteli­a školy.

Cosby a jeho manželka Camille boli dlhoročnými podporovateľmi tejto univerzity, pričom škole dávali finančné dary a je po nich pomenované aj štipendium. Cosby taktiež mnohokrát vystúpil na promóciách a na pôde tejto školy ho v auguste uviedli do Asociácie amerických scenáristov (Writers Guild of America – WGA).

Od prevalenia škandálu so sexuálnym zneužívaním však bola univerzita pod tlakom, aby sa od predstaviteľa Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 – 1992) dištancovala. Právnička a absolventka tejto univerzity Kerry Potter McCormick dokonca iniciovala online petíciu za odstúpenie Cosbyho zo správnej rady. Tvrdí pritom, že sa tak malo stať už v roku 2005, keď ho zažalovala vtedajšia zamestnankyňa univerzity Andrea Constand.

Herec sa v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho zneužívania už v minulosti postavil aj pred súd. Ten však v roku 2006 uzavrel prípad s tým, že ide o tvrdenia proti tvrdeniu. O celej záležitosti sa na verejnosti začalo opäť diskutovať po tom, ako komik Hannibal Buress označil v októbri Cosbyho za násilníka. Následne sa prihlásilo viacero žien, ktoré tvrdia, že ich herec zneužíval. Naposledy tak spravila dnes už 55-ročná Judy Huth, ktorú mal vraj herec zneužiť ako 15-ročnú. Uvádza, že ju vzal aj s ďalšími kamarátkami do známej vily Playboy Mansion a nakázal im tvrdiť, že majú devätnásť. Dievčatá sa na večierku opili, pričom Huthovú mal neskôr komik vziať do spálne a začať ju obťažovať. Snažil sa jej strkať ruku do nohavičiek a jej ruku násilím kládol do svojho rozkroku.

V súvislosti s kauzou zneužívania, v rámci ktorej stále pribúdajú nové obvinenia, sa americké televízne spoločnosti rozhodli zrušiť alebo odložiť viaceré hercove projekty. Spoločnosť Netflix odložila plánovanú šou Bill Cosby 77, ktorú nakrútili v júli pri príležitosti hercových 77. narodenín a na svojej webstránke ju mala sprístupniť 28. novembra. Televízia NBC zas zrušila pripravovaný projekt s Cosbym, pričom oficiálny dôvod neuviedla.

debata chyba
Viac na túto tému: #zneužívanie #univerzita #Bill Cosby #správna rada

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...