Christoph Waltz má vlastnú hviezdu. Odhalil mu ju jeho 'objaviteľ'

Rakúsko-nemecký herec Christoph Waltz má od pondelka hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.

02.12.2014 16:55
Christoph Waltz Foto: ,
Rakúsky herec Christoph Waltz má vlastnú hviezdu na Chodníku slávy.
debata

Hviezdu pre 58-ročného rodáka z Viedne s poradovým číslom 2536 odhalil americký filmár Quentin Tarantino, pričom na ceremoniáli sa zúčastnil aj herec Samuel L. Jackson.

Christoph Waltz sa preslávil práve vďaka snímke Quentina Tarantina Nehanební bastardi, v ktorej si zahral zákerného, inteligentného a rafinovaného príslušníka SS Hansa Landu, známeho tiež ako „Lovec židov“. Za svoj výkon získal množstvo cien, medzi ktorými nechýbalo ocenenie pre najlepšieho herca na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes, BAFTA, Zlatý glóbus, Screen Actors Guild Award a Oscar.

zväčšiť Rakúsky herec Christoph Waltz (v strede) si... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Christoph Waltz, Quentin Tarantino Rakúsky herec Christoph Waltz (v strede) si hviezdu na chodníku slávy prevzal v spoločnosti režiséra Quentina Tarantina (vľavo) a herca Samuela L. Jacksona.

Ako povedal Tarantino, Waltz bol pre jeho film kľúčový. „Keby som nenašiel niekoho takého dobrého ako je Christoph, možno by som nenakrútil Nehanebných bastardov,“ vyhlásil. Po tomto úspechu sa Waltzovi hrnuli ďalšie ponuky a objavil sa v snímkach The Green Hornet (2011), Traja mušketieri (2011), Voda pre slony (2011) či Carnage (2011).

Koncom roka 2012 mal premiéru western Divoký Django (2012), ktorý je jeho ďalšou spoluprácou s Quentinom Tarantinom. Za stvárnenie Kinga Schultza v tejto snímke získal už druhého Oscara a tiež ďalší Zlatý glóbus a cenu BAFTA. Naposledy sa predstavil v komédii Šéfovia na zabitie 2, ktorá sa dostala do slovenských kín 27 novembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chodník slávy #hviezda #Christoph Waltz #Quentin Tarantino

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...