Brejchová po kolapse stále na klinike. Nechce ísť domov, prezradila dcéra

Česká herečka Jana Brejchová je aj rok po kolapse pod stálym dohľadom lekárov. Ako pre magazín Téma prezradila dcéra umelkyne Tereza Brodská, Brejchová sa stále nachádza na nemenovanej klinike v blízkosti Prahy.

05.12.2014 14:12
Jana Brejchová Foto:
Herečka Jana Brejchová na archívnej snímke z filmového festivalu v Karlových Varoch. Na snímke s režisérom Janom Hřebejkom.
debata

Herečku hospitalizovali vlani po tom, ako nečakane odpadla. Ako informoval portál iDNES.cz, za jej zdravotné problémy môže úbytok bielej mozgovej hmoty.

„Je to omnoho lepšie, ako to bolo. Maminka sa cíti lepšie. Možno je v lepšej forme, než bola pred tým úrazom. Myslím, najmä, po psychickej stránke. Ale tá choroba, nález na mozgu, tam stále je. Po úraze, bohužiaľ, zostali následky, takže maminka potrebuje pravidelnú zdravotnú starostlivosť. Domov sa vrátiť nechce,“ povedala 46-ročná Brodská, podľa ktorej 74-ročnú herečku občas trápia výpadky krátkodobej pamäte.

„Baví ju spomínať, čo kedy nakrúcala a s kým. V tom jej pamäť funguje neuveriteľne. Rozpráva o nakrúcaní s Jiřím Krejčíkom, Jaromilom Jirešom alebo Jirkom Svobodom. Alebo keď nakrúcala s pani Šejbalovou, ktorá maminke a ešte jednej kostymérke varila. Maminka sa neskôr sama stala famóznou kuchárkou. Naučila sa variť podľa Sandtnerky (Marie Janků-Sandtnerová, autorka kníh o varení a propagátorka zdravej výživy) a potom hostila skoro celú Malú Stranu. To sú úžasné historky,“ prezradila Brodská, ktorá podľa vlastných slov mamu navštevuje tak často, ako sa len dá. „Mám ju veľmi rada. Je to moja maminka. Urobím pre ňu všetko, čo je v mojich silách,“ dodala.

debata chyba
Viac na túto tému: #opatera #lekári #Tereza Brodská #Jana Brejchová #klinika

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...