Bona čakajú mesiace bez pohybu! Na turné však bude, vraví kolega

Frontman írskej skupiny U2 Bono, ktorý sa v novembri vážne zranil pri páde z bicykla v newyorskom Central Parku, sa ešte pár mesiacov nebude môcť príliš hýbať.

05.12.2014 18:33
The Edge, Bono, Larry Mullen, Jr., a Adam Clayton Foto: ,
Bono (druhý zľava) s kolegami z formácie U2 - zľava: The Edge, Larry Mullen, Jr., a Adam Clayton.
debata

Uviedol to gitarista The Edge pri oznámení termínu turné U2 v roku 2015, na ktorom sa ale podľa neho Bono už zúčastní. Tradičné vianočné akustické vystúpenie však U2 zrušili. "Je teraz späť v Dubline a v podstate sa najbližších pár mesiacov nemôže hýbať. Je ale húževnatý a zdravie sa mu vracia. Podarilo sa mu vyviaznuť z niečoho, čo možno prirovnať k zraneniam z autohavárie. Utrpel mnohopočetné zlomeniny kostí v lakti a chrbte. Ale je v pohode, "povedal hudobník v stredu v rozhovore pre rozhlasovú stanicu spoločnosti CBS.

Pri incidente bolo podľa neho šťastie, že Bono mal na hlave prilbu. „Bola to nedeľa, v parku bolo veľa ľudí a on proste nedával dosť pozor. Išiel rýchlo z jedného svahu, keď niekto vkročil na cyklistický chodník. Zatočil, aby sa mu vyhol, ale preletel riadidlá,“ vrátil sa The Edge k novembrovej nehode.

Írsky päťdesiatštyriročný rocker Bono podľa skorších správ utrpel najmenej šesť zlomenín a v operačnej sále strávil päť hodín. Zranenia zahŕňajú zlomeninu v oblasti očnej klenby, trojitú zlomeninu ľavej lopatky, zlomeninu malíčku a komplikovanú zlomeninu ľavej paže. „Bol odstránený porušený nerv, kosť potom opravili pomocou troch kovových plátiv a 18 skrutiek,“ povedal po operácii chirurg Dean Lorich.

Skupina verí, že napriek tomu bude môcť odohrať májové turné v 19 mestách sveta v kompletnej zostave. Pri pondelňajšom koncerte U2 na Times Square sa striedali za mikrofónom na Bonovom mieste americký rocker Bruce Springsteen a spevák Chris Martin z kapely Coldplay.

debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #zranenie #turné #Bono #rekonvalescencia

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...