Vyznanie lásky pre Marilyn Monroe vydražili za poriadny balík

Ľúbostný list, ktorý napísal legendárny americký bejzbalista Joe DiMaggio svojej manželke Marilyn Monroe, sa na aukcii v Spojených štátoch predal za 78.125 dolárov (1,8 milióna Sk).

08.12.2014 10:00
Marilyn Monroe-Photo Gallery Foto:
Herečka Marilyn Monroe sediac v limuzíne, ktorá ju odváža z letiska.
debata

Dražba predmetov z archívu slávnej herečky sa konala v kalifornskom Beverly Hills.

Ako uviedla aukčná sieň Julien 's Auctions, DiMaggio list napísal po tom, čo sa dozvedel, že herečka požiadala o rozvod.

„Milujem ťa a chcem byť s tebou. Nič si neželám viac, než obnoviť tvoju dôveru vo mňa,“ píše sa v ňom. List si v sobotu zakúpil kupec, ktorý si prial zostať v utajení.

Celkovo sa dražilo asi 300 predmetov z archívu slávnej americkej hviezdy. Bol medzi nimi aj list, ktorý naopak, vlastnoručne napísala Marilyn Monroe svojmu tretiemu a poslednému manželovi, americkému dramatikovi Arthurovi Millerovi. Tento list sa predal za 43.750 dolárov (980.000 Sk).

Joe DiMaggio bol dvakrát ženatý. Prvé manželstvo s revuálnou speváčkou a herečkou Dorothy Arnold sa skončilo po piatich rokoch (vzišiel z neho jediný jeho syn Joe), potom prišiel osudový vzťah s Marilyn Monroe. Ich svadba sa konala v roku 1954, ale po búrlivom spolužití nasledoval skorý rozvod.

Manželstvo trvalo iba 274 dní a Marilynin advokát vtedy ako dôvod rozpadu manželstva uviedol „konflikt kariér“. Marilyn ale vraj DiMaggiovi natoľko zlomila srdce, že nechával podľa legendy 20 rokov posielať raz týždenne na jej hrob dve ruže. Monroe zomrela v roku 1962 vo veku 36 rokov na predávkovanie liekmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #Marilyn Monroe #list #Joe DiMaggio

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...