Conchita Wurst strávi Vianoce ako muž, ženské šaty raz odloží navždy

Rakúsky spevák Thomas Neuwirth, vystupujúci pod umeleckým menom Conchita Wurst, sa chystá začiatkom nového roka nahrať svoj prvý album a Vianoce zrejme strávi ako muž.

21.12.2014 00:00
Jean Paul Gaultier Couture - jeseň-zima 2014 -... Foto: ,
Speváčka a víťazka Eurovízie Conchita Wurst.
debata

V nedávnom rozhovore s AFP a ďalšími médiami tiež nevylúčil, že raz úplne odloží svoju súčasnú ženskú podobu.

Nový štúdiový album bude Neuwirth natáčať už v januári a februári, ale ešte vraj nie je rozhodnuté o jeho hudobnom štýle. „Dostávam pesničky z celého sveta. Je nádherné, že autori vo mne vidia niečo dostatočne zaujímavé na to, aby mi poslali svoje piesne, svoje dieťatka,“ povedal dvadsaťšesťročný umelec, ktorý v máji pre Rakúsko vyhral piesňovú súťaž Eurovízia.

Neuwirth si je vedomý toho, že sláva väčšiny predchádzajúcich víťazov Eurovízie čoskoro pominula a že rok 2015 bude rozhodujúcim obdobím pre potvrdenie jeho zotrvania na výslní. „Pracujem na tom, aby sa nezavreli dvere, ktoré som teraz otvoril,“ zdôraznil fúzatý spevák, ktorý na jeseň dokázal udržiavať pozornosť médií vystúpením v parížskom kabarete Crazy Horse, ale aj návštevou Európskeho parlamentu v Bruseli a viedenského sídla OSN, kde hovoril s generálnym tajomníkom svetovej organizácie Pan Ki-munom.

Rakúska víťazka Eurovízie Conchita Wurst v... Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Conchita Wurst Rakúska víťazka Eurovízie Conchita Wurst v kreácii Jean Paul Gaultier Couture na párty magazínu Vogue v Paríži.

V roku 2015 sa tohtoročný víťaz Eurovízie s piesňou Rise like a Phoenix tiež zúčastní na organizácii budúcej súťaže, a to formou, o ktorej ešte nebolo rozhodnuté. Finále ďalšieho ročníka Eurovízie sa odohrá v máji vo Viedni.

Conchita Wurst sa tiež stala vlajkonosičom kampane za práva homosexuálov a transsexuálov, ale asi vo väčšej miere, než si sama priala. „Nevnímam sa ako politická osobnosť. Hovorím o ľudských právach, chcem len, aby všetci boli rešpektovaní. To nemá byť politika, aspoň pre mňa to nie je. Rešpekt by mal byť jednou z najprirodze­nejších vecí v spoločnosti,“ je presvedčený transvestita. „Ani neviem, či Conchita niekde bude tráviť Vianoce. Možno ju uložíme do krabice,“ odpovedal Rakúšan na otázku, kde Conchita Wurst strávi vianočné sviatky predtým, než sa zavrie do štúdia. Pri odpovedi podľa AFP vyzerali jej oči zamyslene.

„To je to, čo zbožňujem na skutočnosti byť súčasne Conchita a Tom. Ako Conchita som svetlo, dávam rozhovory, pózuje fotografom. A potom na druhej strane je Tom, ten nesmelý a nudný chlapec. A taký som veľmi rád vo svojom súkromnom živote. Rád jem pizzu! To je dobrá rovnováha. Budem Conchita, kým to bude zábavné,“ vysvetlil transvestita. Sľúbil, že zhodí vyzdobené šaty a dlhú čiernu parochňu „skôr, než budem vyzerať ako nejaká stará drag-queen“, teda muž, ktorý sa svojím oblečením a zábavným správaním štylizuje do úlohy ženy.

debata chyba
Viac na túto tému: #muž #práva #album #Vianoce #rešpekt #Conchita Wurst #Thomas Neuwirth

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...