Fotograf Jozef Ďurica: Dostal fotoaparát na zožratie

Vôňa diaľok, ale aj čokolády sprevádzala otvorenie výstavy fotografií Jozefa Ďuricu, ktorý v máji absolvoval mesačnú cestu po Európe a teraz sa rozhodol svoje postrehy zverejniť.

28.09.2009 10:35
Jozef Ďurica Foto:
Fotograf Jozef Ďurica dostal ako darček sladký fotoaparát.
debata

Dlho očakávanú vernisáž si nenechal ujsť ani známy fotograf a cestovateľ, moderátor Martin Nikodým, ktorý ju zároveň aj otvoril. „Jozef niečo hľadá tak, ako ja. Mám pocit, že experimentuje, vymýšľa a hrá sa s tými fotografiami a zároveň skúša, kam sa vlastne dá ísť. A vidím, že aj za počítačom následne venuje fotografii ten svoj čas, ktorý si zaslúži,“ povedal moderátor STV, ktorý sa s autorom výstavy zoznámil až na otvorení. Ako milovníci fotografie si však hneď mali čo povedať.

Tridsiatka fotografií je len zlomok toho, čo Jozef Ďurica na svojej ceste urobil. Najkurióznejšou snímkou je pritom obrázok, pri ktorom šľahali nielen fotografické blesky. „Bola hrozná búrka a moja žena schovaná v tuneli kričala, aby sme už išli preč. Ale ja som stále čakal a čakal na vhodný moment. V hlave som už mal, ako by mala fotografia s veľkým bleskom vyzerať,“ prezradil autor, ktorý vraj nad možným životným rizikom v tejto situácii nerozmýšľal. Túžba po dobrom zábere bola silnejšia.

Fotografie zo štátov ako Rakúsko, Taliansko, Francúzsko, Belgicko, Nemecko, ale aj Švédsko, Dánsko či Česko sú od štvrtka večera súčasťou Bubbles Confetterie v bratislavskej Petržalke, kde Ďurica okrem iného dostal ako darček od kamarátov veľký čokoládový megafotoaparát. S takýmto kúskom by však celú Európu precestoval asi ťažko.

debata chyba

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...