Bonove obavy sa napĺňajú! Vážna nehoda zanechala následky

Írsky hudobník zhodnotil rok 2014 na oficiálnom webe kapely, spomenul aj nehodu na bicykli, ktorá sa mu stala v novembri.

02.01.2015 16:00
Juhoafrická republika, Nelson Mandela,... Foto:
Írsky hudobník Bono.
debata

Frontman írskej kapely U2 Bono tvrdí, že po nehode na bicykli, ktorá sa mu stala v novembri v New Yorku, možno už nebude môcť hrať na gitare. Päťdesiatštyriročný rodák z Dublinu zverejnil na oficiálnej webstránke formácie blog, v ktorom sumarizuje rok 2014.

„Zotavovanie je náročnejšie, ako som si myslel. V tejto chvíli nie je jasné, či budem ešte hrať na gitare. Kapela mi pripomenula, že oni či západná civilizácia od toho nezávisia,“ napísal Bono. „Osobne by mi veľmi chýbalo prehmatávanie pražcov na mojom zelenom írskom sokolovi alebo gitare od firmy Gretsch. Len pre radosť, pomimo písania skladieb. No má Edge alebo Jimmy Page alebo iný gitarista, ktorého poznáte, titánový lakeť ako ja teraz? Som nemotorný, jednoducho som,“ dodal hudobník. „Následky tejto šialenej nehody sú závažné až tak, že sa budem musieť silno sústrediť na to, aby som bol pripravený na turné s U2. Preto som zrušil všetky verejné vystúpenia a rozhodol som sa, že tento list je jediná komunikácia, ktorú zvládam v prvej polovici roka 2015, samozrejme okrem mumlania a spievania sebe samému,“ napísal tiež.

Bono spadol z bicykla v nedeľu 16. novembra v newyorskom Central Parku, keď sa snažil vyhnúť inému cyklistovi. Hudobníka po páde previezli do New York-Presbyterian Hospital, kde najprv absolvoval viacero röntgenových a CT vyšetrení, ktoré odhalili, že utrpel fraktúry ľavej očnice, ľavej lopatky, ľavého malíčka a šesťnásobnú otvorenú zlomeninu ľavej ramennej kosti. Speváka následne operovali, pričom zákrok trval päť hodín. Ramennú kosť mu zafixovali pomocou troch kovových platničiek a 18 skrutiek. Ďalší deň Bono absolvoval druhý zákrok na malíčku.

debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #U2 #Bono

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....