Predstavenie Billa Cosbyho narušili skandujúce ženy

Predstavenie amerického herca Billa Cosbyho, ktorý v súčasnosti čelí viacerým obvineniam zo sexuálneho obťažovania, narušila v kanadskom Hamilton Place Theatre skandujúca skupina žien.

10.01.2015 16:09
Bill Cosby Foto: ,
Herec a komik Bill Cosby.
debata

Približne 30 návštevníčok sa počas šou postavilo a kričalo „veríme ženám“, pričom rovnaké heslo mali aj na tričkách. Keď sa ochranka snažila narušiteľky vyviesť, herec ich zadržal a povedal, nech ich nechajú vyjadriť názor.

Sedemdesiatse­demročný predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 – 1992) sa však dočkal aj podpory, keď fanúšikovia skandovali „máme ťa radi Bill“. Napokon museli upokojiť jedného muža, ktorý Cosbyho urážal. Pred budovou taktiež demonštrovalo približne 150 ľudí patriacich k Woman Abuse Working Group.

Nepokoje sprevádzali aj hercove predchádzajúce predstavenia, ktoré sa konali v kanadských mestách London a Kitchener. „Čokoľvek sa tu dnes večer stane, ak niekto ‚vybuchne‘, musíme ostať pokojní a všetko bude v poriadku. Chcem sa vám tu dnes všetkým poďakovať, pretože ostávate s tým, komu veríte,“ uviedol komik pred začiatkom šou v Hamiltone.

Bill Cosby v súčasnosti čelí viac než dvadsiatim obvineniam zo sexuálneho zneužitia, pričom štyri z údajných obetí ho aj zažalovali. Ako prvá tak spravila Judy Huth, ktorú herec údajne obťažoval v roku 1974, keď mala 15 rokov. Prokuratúra Cosbyho v tomto prípade neobvinila, pretože prípad sa mal stať príliš dávno, čím prekročil premlčaciu lehotu pre zločin aj priestupok. Huth však aj tak naňho podala žalobu za sexuálne obťažovanie, pričom uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred troma rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy.

Kalifornské zákony umožňujú podať žalobu do troch rokov po tom, ako obeť sexuálneho zločinu zistí, že utrpela ujmu. Žena teraz žiada proces s porotou a bližšie nešpecifikované odškodné. Zvyšné tri ženy podali žalobu za urážku na cti, pretože ich rodák z Philadelphie prostredníctvom verejných vyhlásení označil za klamárky.

debata chyba
Viac na túto tému: #protest #ženy #predstavenie #prerušenie #Bill Cosby

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...