Koľko ich ešte bude?! Bill Cosby mal nadrogovať ďalšie modelky

Americký herec Bill Cosby, ktorý v súčasnosti čelí viacerým obvineniam zo sexuálneho obťažovania, údajne nadrogoval aj bývalé modelky Lindu Brown a Lise-Lotte Lublin.

14.02.2015 13:31
Bill Cosby a Camille Cosby Foto: ,
Manželia Bill Cosby a Camille Cosby na zábere z novembra 2014 - krátko predtým, ako vypukla kauza o sexuálnom zneužívaní, z ktorého viní známeho herca a komika viacero žien.
debata

Obe ženy to vyhlásili vo štvrtok počas tlačovej konferencie v Los Angeles. Šesťdesiatšesťročná Brown navyše na besede uviedla, že ju predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 – 1992) aj znásilnil.

Brown tvrdí, že stretnutie s Cosbym dohodol jej agent. Predtým než sa mali rozlúčiť, komik ju požiadal, aby s ním šla na jeho hotelovú izbu. Tam jej ponúkol nápoj, po ktorom sa začala cítiť paralyzovaná. „Otočil si ma a znásilnil ma. Cítila som sa ako handrová bábika,“ popísala udalosť Brown. Štyridsaťosemročná Lublin na stretnutí s novinármi zasa uviedla, že sa v roku 1989 zobudila doma po tom, čo na hoteli od Cosbyho prijala nápoj.

Sedemdesiatse­demročný Bill Cosby v súčasnosti čelí viac než dvadsiatim obvineniam zo sexuálneho zneužitia, pričom štyri z údajných obetí ho aj zažalovali. Ako prvá tak spravila Judy Huth, ktorú herec údajne obťažoval v roku 1974, keď mala 15 rokov. Prokuratúra Cosbyho v tomto prípade neobvinila, pretože prípad sa mal stať príliš dávno, čím prekročil premlčaciu lehotu pre zločin aj priestupok.

Huth však aj tak naňho podala žalobu za sexuálne obťažovanie, pričom uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred troma rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy. Kalifornské zákony umožňujú podať žalobu do troch rokov po tom, ako obeť sexuálneho zločinu zistí, že utrpela ujmu. Žena teraz žiada proces s porotou a bližšie nešpecifikované odškodné. Zvyšné tri ženy podali žalobu za urážku na cti, pretože ich rodák z Philadelphie prostredníctvom verejných vyhlásení označil za klamárky.

debata chyba
Viac na túto tému: #drogy #znásilnenie #modelky #obvinenia #premlčanie #Bill Cosby

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...